MPCB Balaguer ha acollit el VII Fòrum d’Intel·lectuals i Professionals Catòlics Euscat 22 organitzat pel Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona (MPCB) i el Grup de Juristes Roda Ventura. Ha comptat amb l'assistència de 30 representants de moviments de Catalunya, Euskadi, Navarra i Portugal, tots ells membres de Pax Romana, i amb el suport del bisbat d’Urgell.
El fòrum, que se celebra cada dos anys, ha tingut lloc aquest cap de setmana i ha girat al voltant del 'Diàleg amb la increença'. Ha comptat amb presentacions d'Alfreda Ferreira, membre del Moviment Metanoia de Portugal i professora de Filosofía; i d'Ignasi Boada, doctor en filosofia i professor de Filosofia Política i Història del Pensament Contemporani a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de la Universitat Ramon Llull. Els dos participants han dinamitzat diàlegs posteriors entre els assistents.
A la trobada s'ha posat de manifest que la societat conviu "amb la increença en diversos àmbits de la vida pública amb línies de separació a vegades poc definides". Tot plegat amb la necessitat d’acceptar i conèixer amb profunditat "les persones amb diferent sensibilitat i creences". Això provoca interrogant i interpel·la, ja que "la trobada amb Déu a través del diàleg amb l’altre transforma".
Per altra banda, l’acostament a l’altre requereix un "llenguatge comú i intel·ligible per les dues parts". "Hem de depurar el nostre llenguatge de prejudicis i de càrrega històrica", diuen des del MPCB. "El nostre discurs s’ha d’acompanyar sempre amb l’exemple de vida", hi afegeixen.
"La interpretació del fet de la mort és un límit definit amb la increença a partir del qual podem començar el diàleg", explica el MPCB. Segons es desprenia de l'acte, el fet de la mort hauria de ser una forma de consciència per comprendre la contingència, la fragilitat i l'esperança.