(Vedruna) L'estadi d'atletisme Josep Pla Arbonès de Palafrugell ha acollit la primera Cursa Infantil Adaptada de tota la comarca. Una iniciativa que ha estat resultat d'un projecte d'aula dels infants de l'escola Vedruna-Prats de la Carrera. Infants amb alguna dificultat motriu i d'altres amb TEA han pogut participar de la cursa en diferents modalitats de distància i tipologia de recorregut.
L’esdeveniment ha convocat a més d’una vintena de nens i nenes entre 2 i 16 anys d’arreu de Catalunya. L'alumnat de primer de primària del centre, organitzadors i impulsors del projecte, han estat els animadors de la cursa. La comunitat educativa ha assegurat que la iniciativa ha estat un èxit i s'ha mostrat agraïda per la tasca feta en aquesta matinal d'esport. També han agraït les col·laboracions i aportacions que ha tingut l'escola des que es va llançar la convocatòria. S'han referit a entitats, empreses, particulars, mitjans de comunicació, institucions i, també, als voluntaris que eren a l’estadi.
El lliurament de medalles i obsequis als participants ha anat a càrrec de Juanjo Méndez, reconegut corredor paralímpic, bicampió del món i guardonat a un munt de competicions. També han estat a l’estadi l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer; el regidor d’esports, Isidre Tenas; i la regidora d’educació, Mònica Alcalá.
Des de l'escola asseguren que el millor de tot el projecte han estat "els aprenentatges que han fet els nens i nenes treballant en la iniciativa". Unes accions que "trenquen les barreres de l'aula i s'obren a la comunitat per sensibilitzar i reelaborar hàbits o actituds". Una jornada on "el pòdium no ha estat per a la competitivitat sinó per a la convivència".
Un treball sorgit dels Objectius de Desenvolupament Sostenible
La Cursa Infantil Adaptada va néixer quan, des de l'escola, escollien el projecte del curs que es vinculava amb Objectius de Desenvolupament Sostenible . És així com alguns cursos de l’escola van treballar continguts vinculats a l’ODS 'Reducció de les Desigualtats'.
Tot aquest temps a l’aula s’han vinculat els aprenentatges amb el fil conductor del projecte amb un rerefons: conscienciar i implicar la comunitat educativa per desenvolupar hàbits per un entorn molt més inclusiu. És així com l’estadi ha esdevingut aquest dissabte un espai acollidor on s’ha fusionat esport, gaudi i convivència. La jornada a més ha comptat amb tallers on els nens i nenes han pogut gaudir d’espectacles de màgia, contes, moviment corporal i maquillatge.