Vés al contingut

(Fundació Pere Tarrés) El passat divendres 6 de juliol va tenir lloc la “Demo Day”, una mostra dels projectes que els participants dels Sónar Campus van fer davant dels seus familiars i amics. La música, la tecnologia i les arts visuals han estat els nexes utilitzats per construir entorns interactius d’alt nivell, tal i com destaca Lina Bautista, una de les docents del Campus: “Alguns venien amb coneixements de programació i de música. Però tots han vingut amb moltes ganes d’aprendre i de fer coses noves i amb un alt nivell”. Bautista, coneguda professionalment com a Linalab, ha estat l’encarregada d’ensenyar als participants com utilitzar SonicPi per crear música en viu.

Per complementar la part sonora, aquest campus també ha comptat amb la col·laboració d’Alba G. Corral, artista visual que utilitza software de codi obert per fer creacions visuals que acompanyen a la música en viu. Durant aquesta setmana l’Alba ha ensenyat com fer creacions visuals amb Processing i ha destacat que els i les joves “han agafat molt ràpid els conceptes. Es nota que tenen molt interioritzada la cultura digital, que forma part del seu jo. Això ha permès que els aprenentatges fossin més ràpids”. Corral també ha afirmat que “campus com aquest serveixen perquè els joves puguin conèixer com parlen i com pensen el seu ordinador, mòbil, tauletes; i anar més enllà, veure quines coses es poden fer més enllà del que ara ens mostren”.

Una prova de que als participants els ha agradat l’experiència ha estat que la majoria d’ells i elles han manifestat que la durada del campus ha estat curta. I és que “per poder desenvolupar més alguns dels temes que hem fet ens caldrien més setmanes”, afirma Sara Segovia. Per Sara Bernat, futura estudiant de Fonologia, “no hi ha gaire campus que facin projectes tecnològics d’aquest nivell. M’ha agradat perquè combinava tant la part visual com la sonora”. A d’altres com Rocío Pérez o Sofía Asís, l’experiència les servirà per aplicar els coneixements en altres àrees com el seu treball de recerca de Batxillerat o en la robòtica, respectivament.

Sónar i la Fundació Pere Tarrés han organitzat aquest campus tecnològic adreçat a joves entre 14 i 17 anys amb l’objectiu d’apropar les professions tecnològiques als més joves i despertar noves vocacions, utilitzant la música electrònica i les arts visuals com a elements principals.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.