Vés al contingut

(Bisbat de Girona) Aquest divendres la Catedral de Girona acollirà la 6a edició de la Consueta de Sant Jordi, obra de teatre litúrgic d’autor anònim que representa la llegenda de Sant Jordi tal com s’explica a la consueta medieval de la Catedral de Mallorca del segle XVI. Enguany l'artista Antoni Madueño cantarà una peça musical medieval durant l'espectacle i com a cloenda del mateix.

A més d ela peça medieval, una altra novetat és que la Consueta de Sant Jordi ha organitzat una sessió dedicada a les escoles a les 11:00 h del matí. Les places disponibles per aquesta ja s'han esgotat. La presència del drac dels Diables de l’Onyar i el sant Jordi a cavall són també alguns dels elements més espectaculars de l’espectacle que, juntament amb la posada en escena, l’acompanyament musical i la pròpia arquitectura catedralícia, apropen l’espectador a l’ambient teatral d’aquell moment.

Les cinc darreres edicions han comptat amb un notable èxit d'espectadors i de crítica. Les funcions obertes al públic general seran a dos quarts de 7 de la tarda i a dos quarts de 9 de la nit. Les places són limitades i gratuïtes, i cal adquirir-les a través de la pàgina web de la Catedral.

Sota la direcció de Guillem Fernàndez-Valls, la producció va a càrrec del Capítol de la Catedral de Girona i l'adaptació i dramatúrgia és obra de Josep Romeu Figueras. Els actors i actrius que hi donaran vida seran Pep Massó, Guillem Fernàndez-Valls, Jordi Subirà, Ferran Frauca, Mireia Vallès i Raymon Pujol. La música de l'orgue serà interpretada per Pau Riuró Bofill, el qual ha fet també de l'adaptació musical, juntament amb Ferran Frauca. D'altra banda, els efectes de vol aniran a càrrec d’Accialt i la construcció del Drac de Girona ha estat obra de Nuxu Perpinyà.

L'esdeveniment és organitzat pel Capítol de la Catedral de Girona, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona, i la col·laboració del Bisbat de Girona, la Catedral de València i l’Ajuntament de Girona. La Consueta de Sant Jordi es va estrenar a la seu episcopal gironina el 2017 amb motiu dels 600 anys de la decisió de construir la seva nau única, recuperant, d'aquesta manera, un espai que ja en època medieval havia acollit aquest tipus d'actes, de marcat caràcter pedagògic.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.