ISLAMCAT La Comissió Juvenil de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT) organitza enguany el XIV Congrés Islàmic de Catalunya. Es tracta de la segona edició consecutiva centrada en els joves, aquest any sota el lema 'Joventut, Religiositat i la Qüestió de la Identitat'. El Congrés tindrà lloc els dies 22, 23 i 24 de desembre de 2023 a les instal·lacions del centre Esplai, al Prat de Llobregat.
Des de l'UCIDCAT s'han marcat per aquesta edició crear un espai de debat entre la joventut musulmana i intercanviar experiències i preocupacions. Volen "crear una comunitat de persones que comparteixen el mateix context religiós i cultural i les mateixes incògnites amb relació a la realitat de la comunitat musulmana catalana", expressen. "Es generarà una dinàmica didàctica, crítica i de creixement personal entre els joves participants, per tal d’enfortir-ne el sentiment identitari", hi afegeixen.
Aquesta edició inclourà tallers, seminaris, espais de debat i taules rodones, amb la presència i ponència de grans experts en les matèries escollides, com psicologia, economia o ciències islàmiques. Mitjançant el debat, un dels principals motors del congrés, es pretén consagrar una opinió crítica i fonamentada dels joves cap a temàtiques tant polèmiques com d’interès general, com ho són els factors influents en les relacions familiars o l’aproximació a la identitat musulmana a occident. Tot i presentar unes dinàmiques similars al congrés celebrat l’any anterior, aquest presenta innovacions basades tant en les propostes dels assistents de la primera edició de joves, com en les formulades pel comitè organitzatiu, íntegrament compost per joves.
L'UCIDCAT assegura que molts dels tòpics sobre la identitat i les relacions familiars estan directament relacionats amb la realitat que viuen els joves musulmans catalans.
L'edat mínima per participar del congrés que tindrà lloc entre el 22 i el 24 de desembre és de 16 anys. Per a participar-hi, cal omplir el formulari de l'UCIDCAT.
Aquest Congrés organitzat per UCIDCAT compta amb el suport de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya (DGAR), la Fundació Pluralisme i Convivència (FPC) i la Comissió Islàmica d’Espanya (CIE).