Vés al contingut

(Càritas Barcelona/Fundació La Vinya) A l’Hospitalet de Llobregat 92 persones dormen al carrer, 62 al ras i 30 en cotxes, furgonetes o camions. Aquestes són les dades del primer recompte de persones en situació de sensellar organitzat per les comunitats parroquials de la ciutat, Creu Roja, Càritas Barcelona i la Fundació La Vinya. En el recompte també hi han participat les comunitats evangèliques de l’Hospitalet.

“Hem estat organitzant i dinamitzant aquest recompte des de fa mesos, s’havia de dur a terme abans de la pandèmia”, afirma Xavi Loza, director de la Fundació La Vinya. Loza s’ha mostrat content per l’acció realitzada i sobretot “per la solidaritat de les 170 persones voluntàries que han fet possible el recompte”. La preocupació és gran: més de 90 persones dormint al carrer a la segona ciutat de Catalunya, a la que s’ha d’afegir “tantes altres que dormen en naus, locals i solars” que no s’han registrat al recompte.

Aquesta “radiografia” del sensellarisme es completa amb les evidències que 14 persones més dormen en automòbils, que s’han trobat amb pertinences personals però sense ningú dormint-hi a dins en el moment del recompte, i unes cinquanta persones més que han passat la nit a l’alberg municipal, un recurs temporal per a persones sense llar.

El primer recompte de l’Hospitalet s’ha iniciat a les 23.30 hores del dijous 19 de maig. Durant més de dues hores, 170 voluntaris i voluntàries han recorregut tots els carrers del municipi per deixar constància del nombre exacte de ciutadans que dormen al carrer.

Per als representants del grup motor del recompte, es tracta “d’una fita històrica que es perseguia des de fa anys”. Els impulsors afirmen que aquesta acció “permet posar a l’agenda municipal què cal fer per millorar les condicions de vida d’aquestes persones”, i enfortir així les accions que ja es duen a terme des de les entitats convocants.

Les entitats organitzadores han assegurat que seguiran treballant per millorar la vida de les persones sense llar a l’Hospitalet i que es garanteixin els drets de tots els habitants de la ciutat. Un repte que consideren essencial afrontar conjuntament entre l’administració i la societat civil.

El vespre del 18 de març la Fundació La Vinya ja va recórrer els carrers de Bellvitge, el Gornal, el polígon industrial Pedrosa, la zona de la Fira, Plaça Europa i els polígons industrials de la zona Centre. Van comptar-hi 37 persones.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.