(Claretians) Què n’has fet del teu germà? La resposta de la M. Isabel Correig (1940-2020) és la nova publicació de l’Editorial Claret. Es tracta d’un sincer testimoniatge de l’opció de vida evangèlica mantinguda amb fidelitat, coratge i profunda espiritualitat durant més de cinquanta anys per Maria Isabel Correig Blanchar, una dona consagrada a la causa de l’evangeli i dels pobres.
Josep Bofarull, autor del pròleg del llibre amb qui M. Isabel tenia un gran lligam d’amistat i, com ell mateix afirma “una singular i insòlita comunió de fe, de vida i d’opció”, destaca a les primeres pàgines la seva fermesa i coherència i explica que “segurament deu ser la persona que més m’ha influït”. En subratlla, també, el seu absolut lliurament a les mans de Déu, un abandonament confiat, una fidelitat a Jesús i a la seva Paraula en totes les situacions. En destaca la gran austeritat de vida, una espiritualitat amarada d’Evangeli, una reflexió continuada sobre la vida com a pelegrinatge, una actitud radical de missió.
Correig va viure una encarnació a la cultura i al tarannà africà, a Kinhasa i al Zaire. Hi va viure com si fos d’aquell poble i el va estimar amb la completa dedicació de la seva vida. La fundació, la implantació, el creixement, el servei de Ekolo Ya Bondeko van ser l’expressió real i concreta d’aquesta encarnació: l’Evangeli al cor de les relacions humanes.
L’any 2019 l’autora va emmalaltir. Va ser en aquest període de temps que va tornar a la seva terra natal, Reus, després de molts i molts anys instal·lada a l’Àfrica. I va ser, també, en aquest moment, que va decidir posar sobre paper les seves memòries, la seva vida i vivències.
Memòries d’infantesa, de les seves arrels, de l’àvia Pepa, els seus pares, l’estiu al mas i la Primera Comunió s’entrellacen amb el moment de descobrir la seva vocació: “una força interior que t’estira, és una resposta a un Déu que et fascina i sedueix” descriu la Isabel en el llibre.
N’explica el seu pas pel noviciat, els estudis a Roma i el primer viatge al Congo: “Teníem una dinàmica molt maca i cada setmana, en les nostres reunions, revisàvem la nostra convivència i les diferents activitats pastorals de cadascuna. En la diòcesi de Kinshasa la nostra comunitat va arribar a ser una comunitat de referència pel que fa a la integració amb la gent del barri.”
Què n’has fet del teu germà? La resposta de la M. Isabel Correig (1940-2020) traspua vida i sinceritat. Unes memòries que van néixer de la seva pregària i del seu darrer silenci; un viatge des de l’inici fins al final de vida d’aquesta missionera que va deixar petjada a la vida de molts. El llibre conclou amb un epíleg de Rafael Serra i diverses aparicions en premsa del seu comiat.