Vés al contingut
(El Ciervo) El Ciervo commemora el seu 60 aniversari amb l'exposició "60 anys d'una revista improbable" a la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona.El primer número va aparèixer el juny de 1951. La revista culmina el seu any de celebracions amb aquesta mostra.

L'exposició vol donar a conèixer el passat i el present de la revista. Els panells, facsímils i vitrines presenten un recorregut pels temes protagonistes en les pàgines d'El Ciervo. La mostra comença amb un repàs de la censura i la violència en els anys del franquisme. Després ofereix diversos exemples de l'estil, continguts iprotagonistes de la redacció fins avui.



L'exposició es podrà veure fins al 27 de juny, i entre mig se celebraran altres actesrelacionats amb la publicació. El passat 14 de maig, en el marc del festival Barcelona Poesia, poetes vinculats a la revista (José Ángel Cilleruelo, Alejandro Duc Amusco, Enrique Badosa i José Corredor-Matheos) van recitar part de la seva obra. El 26 de juny, també a les 19h, tindrà lloc una taula rodona sobre "Ètica i periodisme" amb Norbert Bilbeny, Victòria Camps, Lluís Foix, moderats pel director, Jordi Pérez Colomé. Tot pertany al programa de la Biblioteca Jaume Fuster.



El Ciervo és la revista cultural independent de publicació continuada més antiga d'Espanya. La va crear un grup d'amics al voltant dels tres germans Gomis: Lorenç, Joan i Joaquim. La gran novetat EPEE la publicació en aquells anys era l'estil: escrivien com parlaven en una Espanya sovint molt pomposa. Els temes eren sobretot religiosos, internacionals i culturals. No eren anys per parlar de política.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.