(CR) El 2019 se celebraran els deu anys de l'inici de Catalunya Religió. Coincidint amb aquest aniversari el projecte es consolida amb la creació de la Fundació Catalunya Religió. A partir d'ara aquesta Fundació serà la responsable de la gestió del projecte.
El 2009 l'Associació Cercle d'Estudis Conciliars va impulsar Catalunya Religió, un projecte de comunicació que des del primer dia ha tingut el suport de diverses congregacions religioses i institucions diocesanes de Catalunya. Aquesta associació va iniciar fa més d'un any la seva conversió en fundació. Amb aquesta transformació, la Fundació Catalunya Religió continua el treball de l'Associació Cercle d'Estudis Conciliars i segueix com a titular de tots els actius, passius i compromisos adquirits per l'Associació.
Una fundació és una figura jurídica que garanteix que els seus ingressos, actius econòmics i totes les activitats que porta a terme estiguin destinats a la seva finalitat fundacional. Alhora, exigeix més transparència en la seva gestió, sota el control del Protectorat de Fundacions de la Generalitat de Catalunya.
D'altra banda, des del 2019, la forma jurídica de Fundació permetrà que totes les aportacions a Catalunya Religió puguin acollir-se a les desgravacions fiscals previstes legalment per donatius. Els qui feu aportacions anuals a Catalunya Religió rebreu properament més informació perquè us pugueu acollir a aquestes avantatges fiscals. A més de les donacions dels lectors que feu possible aquest projecte, actualment Catalunya Religió es financia a través de les aportacions de les entitats i congregacions religioses que hi donen suport, de publicitat i patrocinis, i de subvencions de concurrència pública.
Foment de la presència pública del fet religiós
Els estatuts de la Fundació Catalunya Religió fixen com a finalitat primera "el foment de la presència pública del fet religiós en general i, en particular, del cristianisme" i de tots aquells "esdeveniments que es considerin rellevants sobre les confessions, entitats, institucions i tradicions religioses presents a Catalunya". Això es concreta en difondre "l'impacte social de les religions en favor del bé comú, el pluralisme religiós, la llibertat religiosa, la convivència entre les religions, el diàleg interreligiós, les relacions entre els poders públics i les confessions religioses i les polítiques públiques sobre el fet religiós".
També són objectius de la Fundació "la defensa i promoció del dret humà a la llibertat religiosa" i "l'estudi, la recerca i la difusió sobre la història, funció social, dimensions, característiques, influència i evolució del fet religiós".
Atenent a aquestes finalitats, la Fundació té a partir d'ara la responsabilitat d'aconseguir i gestionar els recursos econòmics que fan possible Catalunya Religió com mitjà de difusió de l'actualitat religiosa a Catalunya. També pot promoure altres iniciatives que responguin a aquestes finalitats.
La Fundació Catalunya Religió està inscrita del Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya amb el número 3088 com a fundació benèfica de tipus cultural. El patronat està format per set laics. L'advocat Eduard Ibàñez és el president, la periodista Míriam Díez és la vicepresidenta, i els vocals són Carles Armengol, Ignasi Garcia i Clavel, Núria Iceta, Manuel Manonelles i Anna Vilà. Jordi Llisterri és el secretari del patronat. Les persones que formen part del patronat són els responsables de la gestió de l'entitat que sempre ha d'atendre a les finalitats fundacionals.