Vés al contingut

(Càritas Barcelona) Un any més l’Escola de Formació del Voluntariat de Càritas Diocesana de Barcelona ofereix cursos que motiven les persones a iniciar i a continuar el seu voluntariat social a Càritas. Per una banda, s’inicia el 5è Cicle de Reflexions entorn del voluntariat, adreçat a les persones amb experiència de voluntariat social en els projectes diocesans o parroquials de Càritas, i per altra banda, es realitza el Curs d’iniciació al voluntariat social, per als futurs voluntaris.

El 21 d’octubre comença el 5è Cicle de Reflexions entorn del voluntariat amb una lliçó inaugural amb el títol 'Quan ser sal, llevat i llum ens transforma la vida' a càrrec de l’Eduard Sala, cap d’Acció Social de Càritas Diocesana de Barcelona. També comptarà amb la intervenció del director, Salvador Busquets.

Aquest curs, compta amb vuit sessions, en les quals els voluntaris tenen l’oportunitat de trobar-se i compartir experiències. Aquestes estan enfocades a oferir formació als participants que volen millorar la seva tasca de voluntariat. Per aquesta raó, són professionals de diferents àrees socials els que s’encarreguen del contingut i l’organització de les xerrades.

Aquestes sessions es realitzen a l’Aula Sant Jordi del Seminari Conciliar de Barcelona. Són d’entrada lliure amb inscripció prèvia. Les persones interessades poden apuntar-se a totes les sessions o només a aquelles que desitgin. Les xerrades previstes després de la sessió inaugural són les següents: Perquè és possible. Ningú sense llar (18 de novembre); Vida interior i acció social (16 de desembre); De què parlem quan parlem de pobresa infantil? (20 de gener); Un tu que s’acull des del jo i des del nosaltres (17 de febrer); Construïm junts (20 d’abril); Identitat i diversitat culturals i cohesió social (28 de maig); i Què hem fet i què hem de fer? (15 de juny).

Iniciar un voluntariat social

D’altra banda, a l’octubre també comença el Curs d’iniciació al voluntariat social. L’objectiu d’aquest és formar a totes aquelles persones, majors de 16 anys, que tinguin interès a apropar-se a l’acció voluntària o a iniciar un procés de formació en aquest àmbit.

Durant aquest curs, els participants coneixen la història del voluntariat a Catalunya, el seu marc legal, els drets i deures del voluntariat, el perfil del voluntari social i quines han de ser les seves actituds i aptituds. A més a més, s’introdueix als futurs voluntaris al món de la pobresa, parlant de les seves causes i conseqüències, i quin és el sentit i el valor de l’acció voluntària en la nostra societat. També s’explica els camps del voluntariat social, el treball en equip o per projectes i s’informa sobre altres recursos del servei del voluntariat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.