Vés al contingut

Per saber-ne més

(Càritas Diocesana de Barcelona) “Si la corba de contagis de la COVID-19 està decreixent, la corba de persones que estan demanant ajuda augmenta”. Amb aquest paral·lelisme amb l’àmbit sanitari s’ha expressat Salvador Busquets, director de Càritas Diocesana de Barcelona per explicar la situació que s’està vivint des de l’entitat.

Durant el mes d’abril, Càritas Diocesana de Barcelona ha atès 3.021 llars des dels seus serveis d’emergència social, el doble que en el mateix període de l’any anterior. Aquests serveis engloben l’acollida, acompanyament i assessoria jurídica online, la distribució d’aliments en espècie i els menjadors socials on es reparteixen pícnics, les ajudes econòmiques per comprar aliments o per cobrir el pagament d’una habitació en un pis compartit. Així mateix, durant el mateix període els 79 punts de distribució d’aliments gestionats per les Càritas parroquials, conjuntament amb 7 menjadors socials, han atès més de 9.500 llars. “Les famílies que s’acosten per primera vegada a Càritas o que tornen després d’un període en què no havien necessitat la nostra ajuda s’han multiplicat per tres. En la majoria de casos són persones que treballaven sense contracte, però també n’hi ha que encara no han cobrat l’ERTO i no tenen estalvis per tirar endavant”, ha advertit Busquets.

En aquest context Càritas Diocesana de Barcelona manté el 85% dels seus projectes en funcionament, sigui presencialment o a distància i ha reforçat tots aquells que tenen relació amb la distribució d’aliments. El director de Càritas Barcelona ha explicat que només durant la setmana passada es van obrir quatre nous punts parroquials de distribució d’aliments, i que l’entitat s’ha vist en la necessitat de fer compres d’aliments per cobrir tota la demanda.

Ajudes econòmiques en moments d’emergència

Càritas Diocesana de Barcelona ha recordat que l’entitat no només està distribuint aliments en espècie en aquests moments de màxima complexitat, sinó que també continua prestant ajudes econòmiques per cobrir les necessitats bàsiques de les famílies. Durant el mes d’abril, 1.073 llars han rebut algun tipus d’ajuda econòmica, 436 més que l’abril de l’any anterior. El 71% d’aquestes ajudes s’han destinat a cobrir l’alimentació, i un 38% a pagar el relloguer d’habitacions on moltes d’aquestes famílies es veuen obligades a viure per la seva precària economia, entre d’altres ajudes.

L’Ingrés Mínim Vital (IMV), el més aviat millor

Càritas Diocesana de Barcelona ha reiterat la importància d’activar l'Ingrés Mínim Vital el més aviat millor en el conjunt de l’Estat, ja que ajudaria moltes de les persones que s’han quedat sense cap ingrés. Ha demanat que l’encaix amb la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) a Catalunya sigui en benefici d’ampliar aquestes ajudes a persones que fins ara no hi poden accedir, com les que es troben en situació administrativa irregular.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.