Vés al contingut
Autories
valenti-serra-vives-tuto
Els germans Vives i Tutó al palau Altemps de Roma | APCC.

CR L'església parroquial de Sant Andreu de Llavaneres ha acollit aquest dissabte la presentació del nou llibre del caputxí Valentí Serra que també ha editat Joan Devesa. Un llibre sobre el religiós llavanerenc Joaquim Vives i Tutó, conegut amb el seu nom de caputxí fra Joaquim Maria de Llavaneres, i que es publica amb motiu del centenari de la seva mort. La volta al món del caputxí Joaquim M. de Llavaneres (1852 - 1923) parla dels principals llocs de la irradiació pastoral i la projecció internacional que va assolir fra Joaquim Maria.

Durant l’acte de presentació d’aquest nou llibre el rector de la parròquia, David Navarro, ha posat de manifest l’enorme importància eclesial aconseguida per tants religiosos de la parròquia llavanerenca. S'ha referit als germans Vives i Tutó: Josep de Calassanç, qui va ser cardenal a Roma, i Joaquim Maria, qui va ser ministre provincial dels caputxins d’Espanya.

Navarro ha accentuat el valor documental de la història gràfica editada per tal de commemorar el centenari de la mort de Joaquim Maria de Llavaneres.

La nova publicació recupera imatges inèdites sobre els paisatges vinculats a Joaquim Maria de Llavaneres

Per la seva banda, Serra, en la seva intervenció ha posat de manifest que amb el text que ha elaborat dona a conèixer detalls poc coneguts d’aquesta "interessant etapa de la història de les missions catòliques a Ultramar". També ha destacat el fet que s'hagi pogut publicar acompanyada d’una selecció de fotografies històriques reproduïdes a cura de Joan Devesa.

Precisament, durant la seva intervenció, Valentí Serra ha explicat que Devesa és "un incombustible activista cultural que ha donat a conèixer la població de Sant Andreu de Llavaneres i el seu entorn urbà a través de la fotografia". I que amb aquesta nova publicació, gràcies a "la seva tenacitat i constància", ha pogut recuperar imatges inèdites sobre els paisatges vinculats a la projecció missionera del caputxí Joaquim Maria de Llavaneres.

Un recull musical per Vives i Tutó

Els nombrosos assistents a l’acte han aprofitat el moment per fer la tradicional ofrena floral i el recital de poesies en honor de la Mare de Déu de Llorita, l’advocació montserratina dels llavanerencs.

La presentació ha tingut lloc després d'un tast de música de Maurice Ravel, bon amic i admirador dels caputxins del Col·legi de Lecàroz, institució docent que l’any 1888 havia fundat el llavanerenc Joaquim Vives a la vall navarresa de Baztán. També han escoltat cants i música provinents de l’illa de Yap, a la llunyana Micronèsia, preparats per Joan Devesa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.