ACN / CR Un nou paquet turístic a la nova oficina de turisme de Cal Maco d'Igualada ha inclòs una ruta de dos dies pel Camí Ignasià entre Manresa i Igualada passant per Montserrat. L'estrena coincideix amb la celebració del mil·lenari de Montserrat. En concret, es tracta de les etapes 26 i 27 d'aquest itinerari que connecta Azpeitia (Guipúscoa) amb la Cova de Sant Ignasi a Manresa.
A més, durant la roda de premsa, l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha fet balanç del servei de l'alberg de pelegrins i l'oficina de turisme de Cal Maco. Les instal·lacions han registrat en els seus dos primers anys de vida 11.000 visitants i 2.000 pernoctacions. "Els equipaments han acollit 500 pelegrins de més de 40 nacionalitats diferents", ha dit Castells. L'oficina de turisme serveix com a centre d'interpretació on s'exhibeix una reproducció del vestit que Sant Ignasi de Loiola va comprar-se a la ciutat fa 500 anys i també una maqueta que mostra com era la capital de l'Anoia fa cinc segles.
Castells ha valorat la "gran aposta" pel turisme que s'està fent i ha lamentat que "de vegades s'hi havia renunciat". "La comarca de l'Anoia mai ha renunciat al seu potencial turístic i, en canvi, Igualada s'havia quedat enrere", ha exposat Castells, tot afegint que amb el nou alberg de pelegrins volen revertir aquesta situació.
'El Camí ignasià', el documental
La pel·lícula 'El Camí Ignasià' permet experimentar, com un pelegrí més, la bellesa visual i espiritual de l’itinerari que va recórrer Ignasi de Loiola des d’Azpeitia fins a Manresa l’any 1522. El documental descriu el Camí en les seves múltiples facetes, des de l'espiritual fins al paisatge i la gastronòmica.
A través de les vivències de quatre pelegrins i un guia, les imatges del documental conviden a gaudir de l’arquitectura, els monuments, els paisatges, la fauna i flora, la gastronomia, la cultura i la gent dels espais que conformen del Camí Ignasià. En aquesta peregrinació de 650 km, els pelegrins travessen Euskadi, La Rioja, Navarra, Aragó i Catalunya, mentre es troben i interactuen amb la gent, tasten els menjars típics de la gastronomia local o contemplen els monuments i la bellesa paisatgística que els envolta. Mbassa Niang, Iñigo Medinilla, Iñaki Sánchez i Marta Burguet són els pelegrins del documental, persones de cultures, regions i religions diverses. El guia del grup és el jesuïta Josep Lluís Iriberri, director de l’Oficina del Pelegrí del Camí Ignasià, que durant anys ha acompanyat pelegrins d’arreu del món.
El documental, distribuït per Adso Films, està produït per Animaset i compta amb la col·laboració dels Jesuïtes, la Generalitat de Catalunya, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Turisme de La Rioja i l’Ajuntament de Manresa. Animaset és una productora audiovisual catalana que els darrers anys ha fet altres rodatges com El Metralla, La Sagrada Família. La Bíblia en Pedra, Església Confi(n)ada o Un convent al descobert.