Vés al contingut

(Escola Pia) Grups de joves realitzen trobades, convivències i un camp de treball relacionats amb el pas del Camí de Calassanç pel Pallars.

Diverses activitats amb joves d’arreu de Catalunya s’han organitzat aquest estiu al Camí de Calassanç, tot fent-lo més viu a les terres pallareses. A l’entorn de la serra del Boumort i de Claverol, dues tandes dels 6 Dies Diferents van reunir més de 80 nois i noies d’arreu de Catalunya, entre 15 i 18 anys. Els 6 Dies Diferents van tenir lloc entre el 25 de juny i el 5 de juliol i consisteixen en una ruta i una estada a la casa de colònies de La Rectoria de Claverol, població d’on en va ser rector Josep Calassanç a finals del segle XVI.

Posteriorment, entre el 5 i el 9 de juliol, un grup de 20 joves va participar en camp de treball. Allotjats a Peramea, van col·laborar en desbrossar i millorar la senyalització del camí que va des d’aquesta població fins a Gerri de la Sal. També, al Monestir de Gerri, van ajudar a treure les males herbes de l’antic claustre. Aquesta ha estat la segona edició del camp de treball, que l’any passat col·laborà en la millora del Camí de Calassanç en el seu pas pel Pla de Corts. El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha coordinat aquesta activitat.

Paral·lelament, un grup de joves vingut de Mataró va seguir el Camí de Calassanç sortint de Sort fins arribar a Salàs, fent tres jornades de camí a peu. També a la Rectoria de Claverol tingué lloc un curs intensiu de formació de monitors de lleure.

Finalment, a finals de juliol, un grup d’escolapis vinguts d’arreu del món també ha visitat el Pallars (Castell de Mur, Tremp, Claverol, Gerri…) tot seguint les passes del fundador de l’Escola Pia.

El camí de Calassanç

Josep Calassanç és reconegut com l’iniciador de l’escola moderna quan a finals del segle XVI va començar a Roma la primera escola popular europea. Havia estat oficial de Tremp i rector de Claverol i la seva obra s’ha expandit arreu del món. Actualment, l’Escola Pia de Catalunya està promovent un itinerari a peu que ressegueixi els indrets on visqué Calassanç.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.