Vés al contingut

(Obra social “la Caixa”) “La Caixa” ha destinat més de 400.000 euros a 19 nous projectes seleccionats en la convocatòria que el programa Art for Change ”la Caixa” obre de forma anual. Aquesta convocatòria ofereix ajudes a projectes d’entitats culturals i d’artistes que promocionin activitats vinculades a les arts plàstiques, la fotografia, la música, la literatura i les arts escèniques com a recursos de desenvolupament personal i inclusió social, per tal de fomentar el paper actiu dels col·lectius que hi participen i dels professionals del món de la cultura.

Sis dels projectes són catalans - cinc de la província de Barcelona i un de Lleida - als quals “la Caixa” ha destinat un total de 132.550 euros. Tres d’ells dedicats a les arts plàstiques, dues propostes musicals i un projecte de vídeo.

El president de la Fundació Bancària “la Caixa”, Isidre Fainé, destaca: “La cultura i l’art és una forma de comprometre’ns amb el món i la societat. Des de l’any 2007, el programa Art for Change “la Caixa” ha estat i seguirà essent una via de comprensió i expressió de la realitat, que propicia espais per a la reflexió, el diàleg, la convivència i la transformació”.

A la convocatòria 2019 van presentar-se més 300 propostes d’artistes i entitats culturals d’arreu de l’Estat espanyol. De totes elles, han estat seleccionats 19 projectes que actuaran al llarg del 2020 a les províncies de Madrid, Barcelona, Lleida, València, León, Cádiz, Ourense i Gipuzkoa. Hi participaran més de 2.000 persones: veïns de barris vulnerables, escolars, persones grans, migrants i persones refugiades, dones treballadores de la llar, dones que es troben a la presó, joves interns, persones amb Parkinson, Alzheimer i altres demències, persones amb discapacitat intel·lectual, persones amb discapacitat visual i persones amb trastorn de l’espectre autista. Totes elles tindran l’oportunitat de realitzar un procés de transformació personal i social a través d’una creació artística.

A més, en alguns dels projectes també participen familiars, professionals i personal dels centres on resideixen els col·lectius, amb l’objectiu d’establir, sanar i enfortir relacions i transformar pràctiques i experiències quotidianes.

Els 19 projectes han estat escollits perquè compleixen amb els tres objectius del programa: el foment del desenvolupament personal del participant mitjançant la seva implicació en el procés creatiu; la cohesió i la inclusió social a partir de la creació d’espais neutrals de relació, intercanvi i convivència, i la regeneració social de caràcter comunitari a partir d’activitats que contribueixin al desenvolupament de barris o grups socials i al reforç de conceptes com identitat i autoconfiança.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.