Vés al contingut

Els diaris comenten que Josep Antoni Duran Lleida, en qualitat de president de la Comissió d’Afers Exteriors el Congrés de Diputats, i altres diputats s’han entrevistat amb Mohammed Saad al-Katatni secretari general del partit Llibertat i Justícia promogut pel moviment Germans Musulmans. El gest polític és d’enorme transcendència i és positiu. L’experiència dels demòcrata cristians catalans pot ser molt útil pels procés de moderació emprès pels Germans Musulmans. Aquests sempre havien estat perseguits i controlats pel govern Mubarak. L’hostilitat continuada contra ells els havia radicalitzat i era fàcil intuir que alguns dels seus membres es trobaven a un pas de l’islamisme radical. No obstant, el seu comportament responsable en la revolta de començaments d’any ha fet entreveure que els Germans Musulmans han obert una nova etapa.

Les revoltes al nord d’Àfrica ha creat un altre escenari polític que ha afavoritat la moderació d’aquest tipus de moviments situats entre la política i la religió. Això és especialment evident en aquells països on els governs han deixat poc espai a la llibertat i la democràcia. En aquestes condicions, junt amb la fallida de les institucions de l’Estat, moviments del tipus Germans Musulmans, o algunes de les seves variants resultaven atractius per aquells sectors de la població que integren fàcilment la religió i la política. Situació que es dóna tant als països àrabs com entre alguns sectors de la immigració en els països occidentals. La democràcia cristiana catalana podria assumir la responsabilitat d’explicar a aquests partits o altres, com pot ser el partit marroquí Justícia i Caritat, el sentit de treballar en política des de una perspectiva secular sense renunciar a la inspiració religiosa dels seus valors i principis bàsics.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.