Ulls oberts al que està passant, no sols per captar les calamitats i desastres que produeix el pervers sistema del lucre, sinó també per captar els signes dels temps, els signes positius.
N’hi ha forces de positius que cal que passin de la vista a la ment, de la ment al cori del cor a l’acció solidària i en xarxa.
Fa pocs dies el bisbe de Lleida va comunicar que una part del edifici del seminari servirà per acollir famílies desnonades i que no tenen recursos per adquirir o llogar un habitatge. El bisbe es va reunir i va i escoltat no sols a entitats que treballen per la justícia, sinó amb un nombrós grup de persones que pateixen en la seva carn i en el seu esperit la injustícia. Va oferir una part del seminari per habitatges.
Aquesta decisió valenta, i ben lògica amb l’evangeli, ha produït no sols aprovació per part de molta gent de sinó que per l’efecte contagi s’han ofert un bon nombre de persones voluntàriament a col·laborar en la transformació de l’edifici, pensat com a seminari, en habitatges. Arquitectes, electricistes, treballadors, homes i dones.... en xarxa per fer la transformació el més ràpid possible. Com deia Catalunya Religió fa pocs dies és com la multiplicació dels pans i dels peixos. Quan hom dona hi ha una certa commoció que emet vibracions que mouen a multiplicar-se. Fa dos dies a Lleida ja varen tenir una important reunió per, concretar i canalitzar la feina.
Quan pensem, que tot va malament no ens en adonem de que hi ha moltes realitats que en mig de la crisi mostren unes dimensions ben positives de la societat civil i de l’església. Són les llavors d’una esperança certa, aquella que Jesús va anunciar amb mots clars: El regne de Déu és ja en mig vostre.
Que segueixin multiplicant-se els pans i els peixos, que el model Lleida s’escampi. Aliments, sanitat, i ara habitatges. . Com una nova força energètica del cor que corri per la xarxa i es tradueixi en accions solidaries que no sols siguin ajudes concretes a gent empobrida sinó mostrin la voluntat de que no estem d’acord amb el sistema financer que ens domina despòticament i lluitarem des de la nostra limitació per un profund canvi d’estructures. També això és part del Nadal.