Vés al contingut

Per cinquè any consecutiu el missatge de la Jornada Mundial de les comunicacions socials tracta sobre les xarxes digitals. Cada vegada són més els que estan convençuts que no es tracta d'una moda: no són només paraules, i hi ha alguna cosa més que advertències contra els riscos. Aquest és el tema de portada de l'últim número de Vida Nueva, coincidint amb aquesta Jornada Mundial.

Entre les opinions recollides hi ha la de la periodista Miriam Díez i Bosch és la directora de l'Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura, i també directora d'experts de Aleteia.org, xarxa catòlica mundial que recopila continguts de webs i blocs catòlics (entre ells els de Vida Nueva). En la seva opinió, la presència papal a Twitter "és encertada i un referent molt encoratjador".

L'Església s'ha posat mans a l'obra i la seva presència en l'àmbit digital està deixant de ser exòtica per esdevenir referència. En cinc mesos, el compte @Pontifex (amb nou perfils en diferents idiomes) ha superat els sis milions de seguidors, i els tuits que Francesc s'ha acostumat a enviar cada dia són compartits una mitjana de 10.500 vegades, obtenint un espectacular engagement, és a dir, gran quantitat de conversa, comentaris i mencions i una popularitat altíssima a la Xarxa (84 sobre 100 en l'índex Klout).

Diez explica que preferiria que el Pontífex interactués amb els usuaris, però valora que tant Benet XVI com Francesc hagin aconseguit "dir missatges substanciosos en poc espai". "Sempre hi haurà més papistes que el papa, però si ell hi està, és difícil argumentar que el rector no hi sigui, o el bisbe, o el cardenal. Aquest punt d'inflexió no hauria de passar desapercebut", opina.

Es pot veure més sobre aquest tema aquí.
 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.