El suplement Vida Nueva Catalunya de novembre analitza els reptes de l'evangelització a l'escola cristiana avui
La majoria d'escoles catòliques són un reflex del lloc on estan assentades. Amb un gran nombre de famílies immigrants en els barris on s'ha establert la immigració. I amb un perfil majoritari de famílies no practicants, allunyades de l'Església però obertes a l'Evangeli, a mesura que la secularització s'ha anat instal·lant a les ciutats i els pobles de Catalunya.
Convertir les escoles en un reducte catòlic potser les hauria fet més immaculades, però també més irrellevants. En canvi, ara tenen l'oportunitat de ser la primera experiència eclesial que tenen moltes famílies. És una gran responsabilitat que ha suposat reformular de dalt a baix la pastoral dels centres escolars. Com es recull en l'últim número de Vida Nueva Catalunya, es tracta de presentar de nou l'Evangeli d'una manera imaginativa i cordial, i deixar que cadascú faci el seu camí.
El número de novembre de Vida Nueva Catalunya parla amb diversos responsables de la pastoral escolar com Enric Puiggròs, de la Fundació Jesuïtes Educació i responsable de pastoral juvenil, Josep Closa, de l'equip de gestió de la Fundació Vedruna Barcelona; Joan Vila, secretari general de les institucions educatives de l'Escola Pia de Catalunya, Cristina Manresa, directora de l'Escola del Bon Pastor i responsable de la comissió pastoral de la Fundació d'Escoles Parroquials de Barcelona, Mireia Galobart, religiosa de l'Infant Jesús de Barcelona, Joan Verdés, del Col·legi Claret, i Rosa Maria Piqué, de la Fundació Escola Cristiana. El número es completa amb una entrevista al salesià Francesc Riu, autor del llibre Nova Evangelització a l'Escola Cristiana (Edebé i CCS).
Aquí es pot llegir un avanç. El suplement de Vida Nueva Catalunya el reben cada mes tots els subscriptors de la revista a Catalunya.