En l’edició de l’any 2015 el Grup de Treball Estable de Religions (GTER) ha rebut la més alta consideració concedida pel Govern de la Generalitat de Catalunya, la Creu de Sant Jordi.
En la seva exposició de motius, en la que es fonamenta aquesta decisió, destaca el GTER “com a entitat pionera a la península Ibèrica i de referència a Europa en el seu àmbit” i per fer del diàleg interreligiós “una base de convivència, de pedagogia i d’acció des de la pau, l’harmonia entre les creences i la col·laboració per contribuir a un món humanament més respectuós, culturalment més plural i socialment més inclusiu”.
El GTER està format per l’Església Catòlica; el Consell Evangèlic de Catalunya (CEC); l’Església Ortodoxa, del Patriarcat de Sèrbia i el Patriarcat Ecumènic de Constantinoble; la Comunitat Israelita de Barcelona (CIB); el Consell Islàmic Cultural de Catalunya; i la Unió de Comunitats Musulmanes de Catalunya (UCIDECAT). El GTER també és l’impulsor del Consell Interreligiós de Catalunya -en el que participen la resta de Confessions Religioses-.
Amb aquest reconeixement al GTER es posa en valor una demostrada trajectòria d’entesa i de col·laboració de les Confessions Religioses.
Aquesta trajectòria ens interpel·la a les Confessions, i a la resta de la societat, per mantenir el que fins aquí s’ha aconseguit i per ampliar el sostre de les nostres aspiracions.
La concessió de la Creu de Sant Jordi ens ha d’ajudar a difondre:
- que la pluralitat religiosa ha vingut per quedar-se,
- que l’harmonia actual és un bé social que cal preservar,
- que aquest bé social es pot trencar si, entre tots, no el cuidem i
- que les mancances actuals en matèria de Llibertat Religiosa han de tenir data de caducitat.
Massa cops no valorem el que tenim fins que ho perdem.
Tinguem cura de no perdre-ho.
Per acabar: Que la concessió de la Creu de Sant Jordi contribueixi, com mai fins ara, a posar socialment en valor el que tenim i que ens ajudi perquè entre tots i totes treballem en la bona direcció en la que ja caminem.