Us presentem l'informe que Jordi Puig, especialista en sociologia de la religió, va elaborar per la Fundació CatDem. Aquestes són algunes de les reflexions de l'informe:
"Moltes comunitats, de mica en mica, van incorporant la llengua catalana com a llengua litúrgica, i fins i tot les que tenen una llengua litúrgica determinada també l'introdueixen en espais més informals (sermons, càntics...). Ara bé, a part de la voluntat de fer-ho o no fer-ho, quin altre problema pateixen els que volen impulsar el català? Sovint, la manca de materials religiosos en aquesta llengua".
"Els serveis religiosos són un àmbit encara poc explotat al nostre país, malgrat que sí ho són en altres territoris, especialment al centre i al nord d'Europa i als Estats Units d'Amèrica".
"Caminem vers un islam català, un protestantisme català, un cristianisme ortodox català, un judaisme català, o més aviat les religions tendeixen a homogeneitzar-se de manera que fins i tot el catolicisme català cada cop ho serà menys, o cada religió prendrà un camí diferent?".