El consultor Antoni Gutiérrez-Rubí proposa espais de meditació i afegeix que “El socialisme democràtic, amb base sociològica, no pot ignorar la faceta espiritual de la persona” (El Periódico, 7.9.2009)
En un article al rotatiu barceloní El Periódico, l’assessor de comunicació i consulor polític Antoni Gutiérrez-Rubí, proposa traslladar al món de l’exercici de la política les pràctiques espitiruals i de meditació que ja s’han provat en altres àmbits, com ara el món empresarial, fruit de “L’estrès i l’ansietat, per exemple”, que “s’han convertit en una de les causes més grans de falta de competitivitat i de baixa laboral”.
“Necessitem líders reflexius, capaços de meditar, de buscar en el seu equilibri personal la força i les idees que guiïn la seva activitat” diu l’autor del llibre Políticas. “Pot ser una dimensió religiosa, però no necessàriament. Hem de fomentar les pràctiques que busquen l’equilibri i l’harmonia, com ara el ioga o el tai-txi, i acostar-nos-hi amb una nova naturalitat”, conclou.
Rubí també creu que l’espitirualitat, tant si és de caràcter religiós o no, s’ha de fer lloc a la política, on és tan absent. “La dimensió espiritual de la persona, per exemple, no pot ser ignorada, tampoc, des de l’esquerra renovadora, i molt menys encara des del socialisme democràtic, que té una base electoral i sociològica de cultura catòlica molt àmplia i un ancoratge històric amb les comunitats de base cristianes i els sectors renovadors de la jerarquia”, afirma.
Finalment, l’expert creu que “el descrèdit de la política i dels polítics té a veure –i molt– amb el deteriorament del llenguatge polític. Digue’m com parles i et diré qui ets (i com ets)” i proposa aquesta recepta: “Hauríem de relaxar-nos, sí; però per pensar millor i veure si hi ha alguna cosa a l’interior que valgui la pena. I, només llavors, obrir la boca”.
Temàtica
Tags
Grups