Vés al contingut

El professor de la Sri Sathya Sai University (Índia), després d'una sèrie d’articles anteriors on el Dr. Albert Ferrer estudiava les tradicions d’educació integral des de la mística i la saviesa tant a l’Índia com a Grècia, mostrant alhora com la modernitat d’origen occidental se separa radicalment d’aquests plantejaments holístics i espirituals, presentava a la revista Ars brevis (16:2010) un nou article.

En aquest nou article, que presentem avui uns dies abans que comenin les I Jornades Raimon Panikkar a Barcelona, Ferrer s’endinsa en les bases filosòfiques d’aquesta llar de la saviesa –tant oriental com occidental– a través de la comparació de dues grans figures de la segona meitat del segle XX: J. Krishnamurti i el pensador català i sacerdot Raimon Panikkar. El paral·lelisme entre ambdós ens fa descobrir no sols la importància cabdal del diàleg en la vida social i les relacions internacionals, sinó també en la vida privada i en el procés interior de cada persona, en un moviment del diàleg intercultural cap al diàleg interior que planteja qüestions fonamentals per a la nostra època. En última instància, el diàleg és indissociable de l’amor, i també d’una transformació real, ontològica de l’ésser humà cap a estats superiors de consciència per sobre de la divisió i el conflicte imperants fins ara. El diàleg transforma la ment i tot l’ésser, en obrir-nos a l’altre i a la realitat sencera, a la dimensió més profunda de la vida.

No es tracta de noves ideologies o sistemes, sinó d’un moviment de la consciència a dins de nosaltres mateixos.


http://www.raco.cat/index.php/arsbrevis/article/view/244254/327247

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.