Vés al contingut

El darrer butlletí del portal www.Universitaties.net (17.11.2009) compila un conjunt de material útil per a la reflexió a rel de la sentència dictada pel Tribunal de Drets Humans d´Estrasburg el passat 4 de setembre que obligava a Itàlia a retirar els crucifixes dels espais públics, alhora que en fa una enquesta. Diu el portal que "Aquest fet ha obert el debat al nostre país: és veritat que aquest símbol viola la llibertat religiosa? per què molesta tant a la nostra societat?" i inclou els lincs a alguns articles dels que ja se n'ha fet ressò també aquest portal.

Universitaties proposa la lectura de "Crucifijos en espacios públicos, ¿con las horas contadas?", de Vida Nueva, i "El Vaticano tacha de "miope" la sentencia de Estrasburgo contra el crucifijo en las aulas", del diari El País, per contextualitzar. Recuperen l´article que Giuseppe Fiorentino i Francesco M. Valiante van publicar a L´Osservatore Romano on reflexionen sobre aquesta decisió judicial: "El crucifijo, los jueces y Natalia Ginzburg". Analitzen per què la simbologia cristiana no va en contra de la llibertat religiosa a "12 razones por las que el crucifijo no viola la libertad".


"Iniciada la polèmica les respostes polítiques i socials no es van fer esperar", diu el portal de diversos grups de pastoral universitària cristiana. Auxí, recorden la resposta del mandatari italià a "Berlusconi tacha de "inaceptable" la sentencia de Estrasburgo contra los crucifijos en las aulas" i la reacció de l´església grega a "La sentencia que veta el crucifijo moviliza a la Iglesia Ortodoxa Griega". Finalment, el Dr. Francesc Torralba, professor de la Universitat Ramon Llull, explica la seva opinió a "Aules sense creus".

El debat, a catalunya, continua produint-se a diferents nivells. Aquí mateix, a www.catalunyaReligio.cat n'han parlat Andreu Ibarz (aquí) o Ramon Bassas (aquí). En el camp dels articles favorables a la sentència, destaca el del professor de Dret Constitucional Marc Carrillo, a El País (aquí). Contraposat a ell, destaquem el de l'advocat Cinto Amat al seu bloc, aquí.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.