“Demanem la gràcia d’acostumar-nos a la presència d’aquest company de camí, l’Esperit Sant, d’aquest testimoni de Jesús que ens diu on és Jesús, com trobar Jesús, què ens diu Jesús. Demanem tenir-hi una certa familiaritat: és un amic. Jesús ho va dir: ‘No, no et eixo sol, et deixo amb Aquest’. Jesús ens el deixa com amic. Acostumem-nos, acabans que acabi el dia, a demanar-nos: ‘Què ha fet avui l’Esperit Sant en mi? Quin testimoni m’ha donat? Com m’ha parlat? Què m’ha suggerit?’. Perquè és una presència divina que ens ajuda a anar endavant en la nostra vida de cristians. Demanem aquesta gràcia, avui. I això farà que en tot moment visquem la fecunditat de la Pasqua. Que així sigui”.
Homilia del papa Francesc a la Casa de Santa Marta 6 de maig de 2013
El papa ha pronunciat una homilia tota centrada en el tema de l’Esperit Sant, el qual és precisament “Déu, la Persona Déu, que dóna testimoni de Jesucrist en nosaltres”. El papa ha subratllat la protecció de l’Esperit Sant, que “Jesús anomena Paràclit”, “és a dir, el qui ens defensa”, el qui “sempre és al nostre costat per sostenir-nos”.
“La vida cristiana no es pot entendre sense la presència de l’Esperit Sant: no seria cristiana. Seria una vida religiosa, pagana, piadosa, que creu en Déu, però sense la vitalitat que Jesús vol per als seus deixebles. I el qui dóna la vitalitat és l’Esperit Sant, present”.
L’Esperit “dóna testimoni” de Jesús “perquè nosaltres puguem donar aquest testimoni als altres”.
“A la primera lectura hi una cosa molt maca: la dona que escoltava Pau, que es deia Lídia. Hi diu que el Senyor li va obrir el cor perquè fes cas de les paraules de Pau. Això és el que fa l’Esperit Sant: ens obre el cor per conèixer Jesús. Ens prepara a la trobada amb Jesús. Ens fa anar pel camí de Jesús. L’Esperit Sant actua en nosaltres tot el dia, durant tota la nostra vida, com a testimoni que ens diu on és Jesús”.
El papa ha exhortat vàries vegades els fidels a la pregària com a via per tenir “a cada moment” la gràcia de la “fecunditat de la Pasqua”. Una riquesa possible – ha dit – gràcies a l’Esperit Sant. Després ha indicat “l’examen de consciència”, “que els cristians fan a partir del dia que han viscut”, com un “exercici” que “ens fa be perquè es tracta precisament de prendre consciència del que ha fet el Senyor en el nostre cor”.
Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número
o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.