Vés al contingut
Síntesi de l’audiència general del papa Francesc a la Plaça de Sant Pere del Vaticà, 26 de juny de 2013
El tema de l’audiència del papa gira al voltant de l’Església com a Temple de l’Esperit Sant. L’antic Temple “estava edificat per les mans dels homes” perquè “es volia ‘donar una casa’ a Déu”. Però amb l’Encarnació del Fill de Déu, “és Déu mateix qui construeix la seva casa”, “Crist és el Temple viu”. I nosaltres “som pedres vives de l’edifici de Déu, unides profundament a Crist”.
“Nosaltres no estem aïllats, nosaltres som el Poble de Déu, i això és l’Església: Poble de Déu”. L’Església “no és una barreja de coses i d’interessos, sinó el Temple de l’Esperit Sant”, en el qual “cadascú de nosaltres, amb el do del bateig és pedra viva”. Per tant, “ningú és inútil dins l’Església”.
“Ningú és inútil en l’Església! I si algú, a vegades, diu a un altre: ‘Vés a casa, tu ets inútil!’, això no és veritat! Ningú és inútil en l’Església: tots som necessaris per construir aquest Temple!”. Ningú “és secundari”. Ningú pot dir que és “el més important, en l’Església!”.
“Tots som iguals als ulls de Déu, tots, tots! Potser algú de vosaltres podria dir: ‘Escolti, Senyor Papa, vostè no és igual que nosaltres’. Doncs sí, sóc com tots vosaltres, tots som iguals, tots som germans! Ningú és anònim. Tots formem i construïm l’Església”.
Això “també ens convida a reflexionar sobre el fet que si falta el maó de la nostra vida cristiana, hi falta alguna cosa, a la bellesa de l’Església”.
“També hi ha qui diu: ‘Jo no hi tinc res a veure, amb l’Església!’. Doncs llavors falta el maó de la teva vida, en aquest bell Temple! Ningú pot anar-se’n, eh? Tots hem de portar a l’Església la nostra vida, el nostre cor, el nostre amor, el nostre pensament, la nostra feina... Tots junts!”.
Cal obrir-se a l’acció de l’Esperit Sant “per ser part activa en les nostres comunitats”, hem de ser “pedres vives”, no “pedres cansades, avorrides i indiferents”. “Que no heu vist quina cosa més lletja és un cristià cansat, avorrit, indiferent? És lleig, un cristià així no funciona pas! El cristià ha de ser viu, joiós de ser cristià! Ha de viure aquesta belllesa de formar el Poble de Déu, que és l’Església”.

Traducció: Marta Nin

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.