Vés al contingut
Extracte del discurs del papa Francesc als participants del Congrés eclesial de la Diòcesi de Roma a l’Aula Pau VI del Vaticà 17 de juny de 2013
“...Sigueu arreu portadors de la Paraula de vida en els nostres barris, en els llocs de treball i arreu on les persones es trobin i desenvolupin relacions. Vosaltres heu d’anar lluny! Jo no entenc les comunitats cristianes que es queden tancades, a dins de la parròquia.
Us vull dir una cosa. És molt maco a l’Evangeli aquell fragment que ens parla del pastor que, quan torna a l’estable, s’adona que falta una ovella, hi deixa les 99, i va a buscar-la, va a buscar-ne una.
Però, germans i germanes, nosaltres en tenim només una, d’ovella: ens en falten 99! Hem de sortir, hem d’anar a buscar-les! En aquesta cultura –parlem clar – en tenim només una, som una minoria!
I nosaltres sentim el fervor, el zel apostòlic d’anar i sortir i trobar les altres 99? Aquesta és una gran responsabilitat. I hem de demanar al Senyor la gràcia de la generositat, i el coratge i la paciència de sortir, de sortir a anunciar. Ah, això és ben difícil... És més fàcil quedar-se a casa, amb aquella única ovelleta!
És tot més fàcil amb aquella única ovelleta: pentinar-la, acariciar-la... Però de nosaltres els capellans, i també de vosaltres els cristians, de tothom: el Senyor vol que siguem pastors, no pentinadors d’ovelletes. Pastors!
I quan una comunitat està tancada, sempre entre les mateixes persones que parlen, aquesta comunitat no dóna vida. És una comunitat estèril, no és fecunda. La fecunditat de l’Evangeli arriba a través de la gràcia de Jesucrist, però a través de nosaltres, de la nostra predicació, del nostre coratge, de la nostra paciència...”
Traducció: Marta Nin

És el primer cop que la sessió d’inici del ja consolidat Congrés eclesial de la Diòcesi de Roma té lloc a l’Aula Pau VI del Vaticà. Fins ara l’obertura se celebrava, amb el pontífex present, a l’interior de la Basílica romana del Laterà. Però el papa Francesc va voler canviar l’escenari per tal que pogués participar a l’obertura el màxim número de fidels de la seva diòcesi, i els va convocar a l’Aula Pau VI, on la cabuda és d'unes 12,000 persones aproximadament. Tot just les parròquies van anunciar l’esdeveniment, les entrades es van esgotar de seguida. (N.d.t)

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.