Vés al contingut

(Universitaties) Signis, la organització de comunicadors catòlics, presenta la VII Mostra de Cinema Espiritual de Barcelona que, tot i variar en la seva ubicació, destina els Lluïsos d'Horta a les projeccions escolars. La Mostra neix amb una vocació de diàleg interreligiós i cultural i durant deu dies, recuperarà algunes de les pel•lícules importants en l'àrea espiritual i presentarà, per primera vegada, d'altres que estaran en pantalla en els propers mesos. Cadascuna de les sessions de la Mostra anirà acompanyada de les reflexions d'un especialista que permetran a l'espectador aprofundir i comprendre les claus del film. Amb la pel•lícula Vivir para siempre, de Gustavo Ron, que es projectarà el divendres 12, s'inaugurarà la VII Mostra de Cinema Espiritual de Barcelona.

7manacineespi.jpg


A continuació, detallem la cartellera de projeccions de la Mostra:

Sessió Inaugural: Divendres 12 de Novembre, 19:30h. Vivir para siempre de Gustavo Ron. Història de gran profunditat antropològica i una brillant realització tècnica. Una de les més interessants produccions recents del nostre cinema amb un guió que enfronta a les preguntes radicals unes imatges que emocionen a l'espectador.

Dissabte 13 de Novembre, 18h. The way d'Emilio Estévez. Cinemes Alexadra (Sala 1). Estrena anticipada d'una pel•lícula imprescindible per a comprendre l'experiència espiritual que suposa el Camí de Sant Jaume.

Diumenge 14 de Novembre, 18h. Cartas a Dios de Éric-Emmanuel Schmitt. Cinemes Alexandra (Sala 1). Estrena basada en el gran èxit editorial Óscar i Mamie Rose d'Éric-Emmanuel Schmitt. El dramaturg francès plasma en imatges les cartes que un nen malalt terminal escriu a Déu per a explicar-li la seva angoixa i demanar-li cada dia un desig.

Dilluns 15 de Novembre, 19:30h. Visión de Margarethe Von Trotta. Cinemes Alexandra (Sala 1). Hildegarda de Bingen va ser una monja benedictina que en el segle XII va viure en profunditat l'experiència de Déu enmig d'un temps difícil.

Dimarts 16 de Novembre, 19:30h. The secret of Kells de Tomm Moore. Cinemes Alexandra (Sala 1). Aquesta cinta d'animació ens presenta les aventures de Brendan, un aprenent de monjo de 12 anys. Aquesta autèntica meravella és una delícia estètica, ètica i espiritual que ens permetrà gaudir d'aquesta animació imprescindible des del punt de vista educatiu i pastoral.

Dimecres 17 de Novembre, 19:30h. Cartas al padre Jacob de Klaus Häro. Cinemes Alexandra (Sala 1). Pel•lícula inèdita sobre la fragilitat humana i la transcendència de la fe. Ha estat representant de Finlàndia per a l'Óscar 2010 a la millor pel•lícula de parla no anglesa.

Dijous 18 de Novembre, 19:30h. El último bailarín de Mao de Bruce Beresford. Cinemes Alexandra (Sala 2). Explica la peripècia de Li Cunxin, un noi que va ser rescatat d'un poblet xinès pels delegats culturals del règim comunista per a convertir-lo, després d'un procés d'entrenament brutal, en un gran ballarí.

Divendres 19 de Novembre, 19:30h. Cercant les set claus. Per descobrir al Gaudí desconegut de Massimo Manservigi, capellà. Cinemes Alexandra (Sala 2). Per descubrir al Gaudí desconegut: com set són les portes del pòrtic principal de la Sagrada Família, set seran les claus que diferents coneixedors de l'obra de l'arquitecte ens mostraran. Obra, doncs, imprescindible per acostar-nos a un Gaudí desconegut però essencial.

Dissabte 20 de Novembre, 18h. Babies de Thomas Balmes. Cinemes Alexandra (Sala 1). Un cant a la vida ple de frescor i novetat. Un documental sobre el primer any de quatre petitons, en tant que vides semblants però enormement diferents. Quatre cantons del món, quatre formes de vida diverses però amb la mateixa alegria i espontaneïtat infantil, amb les mateixes cures i atencions maternals. Una pel•lícula on les proeses dels protagonistes van més enllà de donar els primers passos, són un reflex eloqüent del miracle quotidià i sorprenent de la vida.

Diumenge 21 de Novembre, 19h. De dieux et des hommes de Xavier Beauvois. Cinema Els Lluïsos d'Horta. Guanyadora del Gran Premi del Festival de Cannes representarà França per a l'Oscar a la millor pel•lícula estrangera. La recreació en ficció dels fets reals ocorreguts en el monestir de Nostra Senyora d'Atlas, en els anys 90.

Per a més informació: www.semanacineespiritual.org

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.