Hi ha una fórmula perasolucionar la crisi? Des de l’MCJ-MUEC us en proposem una: JOVE+ACCIÓ-CONSUM=ECONOMIA MÉS JUSTA
La jornada sobre Economia Responsable es planteja el repte de reflexionar sobre el paper dels joves cristians en la crisi actual
Què podem fer cadascun de nosaltres i des del nostre dia a dia per a afavorir que el sistema financer sigui més just i equitatiu? És una utopia que el desenvolupament econòmic sigui sostenible? Aquestes són les preguntes que ens hem plantejat des de l’MCJ-MUEC, i sobre les quals volem reflexionar durant el matí del dia 3 de març de la mà de diversos experts.
En primer lloc, Xavi Teis de FETS (Finances Ètiques i Solidàries) ens farà cinc cèntims del projecte de les finances ètiques i podrem reflexionar conjuntament sobre les seves implicacions a nivell pràctic.
A continuació, Josep M. Amorós i el grup d’Economia de Comunió de Barcelona ens explicaran en primera persona en què consisteix la cultura del donar, i ens plantejarem si les empreses poden afavorir un sistema econòmic més just.
Tot plegat es durà a terme al campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra, i ens agradaria molt poder comptar amb la vostra presència. Com que hi ha places limitades, cal inscriure’s enviant un correu amb el nom i universitat a la qual pertanyeu a: muec.cat@gmail.com
Per a més informació, podeu consultar:
WEB DE L’MCJ-MUEC: http://mcjbcn.com/2012/02/06/joveaccio-consumeconomia-mes-justa/
ESDEVENIMENT DEL FACEBOOK: https://www.facebook.com/events/156713334445720/
O PODEU CONTACTAR AMB NOSALTRES: Pineda Badia muec.cat@gmail.com
Horari de dissabte 3 de març de 2012
10.00hBenvingudaipregària
10.30h"Cultura del donar i Economia de Comunió: realitat o utopia?",per Josep M. Amorós i el grup d’Economia de Comunió del
Moviment dels Focolars deC atalunya.
L’Economia de Comunió va néixer l’any 1991 de la mà de Chiara Lubich, en una visita a Sao Paulo, on va observar el drama de la pobresa. Aquesta opció es basa en la cultura del donar i proposa comportaments inspirats en la gratuïtat, solidaritat i atenció als últims comportaments (que normalment es consideren típics d’organitzacions no lucratives) en la vida personal i en empreses en les quals és natural la recerca del benefici.
A partir del testimoni i les experiències de diversos membres de la comunitat d’EdC, tant en la vida quotidiana com en l’empresa, podrem reflexionar sobre un nou estil de vida de comunió.
Més informació al web: http://www.edc-online.org/
11.15h Treball en grups sobre la xerrada d’Economia de Comunió
11.45h Descans i cafè i pastes per al asssistents
12.15h "Finances Ètiques: Diners amb valors", per Xavi Teis, llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona en l’especialitat de desenvolupament econòmic. Des de l’any 2009 treballa a FETS- Finançament Ètic i Solidari- com a tècnic de projecte. Aquesta entitat es dedica a la difusió i sensibilització de les finances ètiques.
La xerrada consisteix en una aproximació al projecte de les finances ètiques. S'explicarà, de forma simple, el funcionament del sistema financer i les lògiques bàsiques dels bancs i caixes tradicionals i algunes de les conseqüències que les seves accions provoquen. Seguidament, s'explicarà què són les finances ètiques i sobre quina base teòrica i quins principis es construeix. I finalment farem un repàs pràctic a les principals iniciatives financeres ètiques que treballen a casa nostra.
Més informació al web: http://www.fets.org/
13.00h Treball en grups sobre la xerradad e Finances Ètiques
14.00h Dinar