“A Escòcia, sembla com si la grandiositat de l’oceà i les aigües fosques dels llacs, les muntanyes, les roques, els boscos,.. es posin d’acord amb el Sol, els núvols de tempesta o la boira, per tal de crear escenografies que commouen els esperits sensibles, els arrenquen de la quotidianitat i els inspiren un camí per a transcendir. Un entorn on la força de la natura ens porta vers Déu”.
Divendres 28 de febrer a les 18’30h, s’inaugura l’exposició del professor d’Art Jesús Oliver-Bonjoch, a l’Espai Von Balthassar, al CCU, carrer Villaroel 81. Hi esteu tots convidats. Aquí podeu descobrir qui és aquest company nostre i per què Escòcia li produeix aquesta inspiració tant profunda.
Aquest és Jesús Oliver-Bonjoch definit per ell mateix: “M’interessa l’Art com un mitjà per a viatjar en el temps i connectar amb la gent d’altres èpoques. La meva especialitat és la didàctica de la Història de l’Art i del patrimoni històric. Historiador de l’Art (Universitat de Barcelona, 1993) i doctor arquitecte (Universitat Politècnica de Catalunya, 2003). Professor d’Humanitats a la Universitat Internacional de Catalunya i a la Universitat Ramon Llull. Professor d’Història de l’Art a EATM. Imparteixo assignatures monogràfiques sobre Roma, Barcelona, les cultures del Mediterrani antic, art medieval, renaixentista, barroc i contemporani, didàctica del patrimoni arquitectònic,.. a la llicenciatura d’Humanitats i en cursos de postgrau, i organitzo viatges d’estudis. Professor a l’INS Montgròs, entre 2009 i 2012.
En els inicis de la meva especialització vaig ser becari del Comissionat per a Universitats i Recerca i de la Reial Acadèmia d’Espanya a Roma. Autor del llibre Arquitectura i societat a la Roma Imperial (2004) i coautor de Simbologia religiosa en l’art occidental (2006).
Il•lustrador free lance. Acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.
Podeu conèixer més a fons a Jesús Oliver-Bonjoch a través del seu blog.