Una vegada més, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) convoca els cursos de robòtica educativa Repte de la ciutat ecològica i Narracions digitals augmentades. Enguany, però, amb una novetat: els participants obtindran una certificació de la LEGO Education Academy.
1. Repte de la ciutat ecològica (data d'inici: 27 de maig)
L'objectiu general d'aquesta activitat formativa és proporcionar metodologies de treball que ajudin el docent a apropar l'alumnat d'ESO a la ciència i tecnologia a través de la robòtica -una àrea en la qual conflueixen d'altres àrees de coneixement, com ara matemàtiques, física, enginyeria, electrònica, mecànica i informàtica- i aprendre a fer anar la robòtica educativa com a recurs didàctic en d'altres matèries curriculars com a mitjà per millorar el procés d'ensenyament-aprenentatge.
La formació, que s'adreça a professorat d'ESO i coordinadors/es TIC-TAC (12-15 persones), té, entre d'altres objectius:
- Conèixer la filosofia de treball de la plataforma de robòtica educativa LEGO Mindstorms NXT.
- Identificar algunes propostes de treball per facilitar la introducció de la robòtica educativa LEGO Mindstorms en el model curricular de l'etapa.
- Analitzar les possibilitats didàctiques de les competicions de robòtica.
- Aplicar la robòtica educativa com recurs per aplicar metodologies de treball col.laboratiu.
Les sessions tindran lloc els dies 27 i 29 de maig i 3 i 5 de juny a la seu de la FECC (c. dels Àngels, 18, 4t, Barcelona).
Formadors: Javier Vidal i Rocío Lara.
2. Narracions digitals augmentades (data d'inici: 28 de maig)
L'objectiu general d'aquesta activitat formativa és aprendre a treballar amb la plataforma de robòtica educativa LEGO WeDo com a recurs didàctic per a la creació de narracions digitals fent ú s del programari propi de LEGO i del programari Scratch. El treball desenvolupat en el curs es pot aplicar a diverses àrees del currículum: TIC, llengües (català, castellà, anglès), medi natural social i cultural, matemàtiques, plàstica i música.
La formació, que s'adreça a professorat de cicle mitjà i cicle superior de primària (12-15 persones) i coordinadors/es TIC-TAC, té, entre d'altres, objectius:
- Aprendre a programar amb el programari LEGO WeDo i el programari Scratch.
- Comprendre la filosofia de treball de la plataforma de robòtica educativa LEGO WeDo..
- Analitzar algunes propostes de treball per facilitar la introducció de la proposta de robòtica educativa Scratch-WeDo al model curricular de l'etapa.
Les sessions tindran lloc els dies 28 i 30 de maig i 4 i 6 de juny a la seu de la FECC.
Formadors: Rocío Lara, Frank Sabaté i Javier Vidal.
Més informació i inscripcions, a www.escolacristiana.org