BLANQUERNAEl curs 2023-2024 ha estat fortament marcat per la celebració del 75è aniversari de Blanquerna. La celebració culmina amb la publicació del llibre Entenam-nos per amor, miscel·lània dels 75 anys de Blanquerna, posant punt final als actes commemoratius.
La publicació recull tot d'articles que ajuden a entendre com de la petita Escola de mestres de l'Església en va sortir una prestigiosa facultat de ciències de l'educació, i com a partir d'aquell projecte es van poder crear tres facultats que imparteixen graus en l'àmbit de l'educació, la salut, l'esport, la comunicació i les relacions internacionals. El recull d'articles tampoc oblida el protagonisme que Blanquerna va tenir en la gestació i la creació d'un altre gran projecte acadèmic, com és la Universitat Ramon Llull.
La miscel·lània també ofereix extractes de llibres com el de Mariàngels Riera, Les arrels de Blanquerna. Història de l’Escola de Magisteri Sagrat Cor (Blanquerna) 1948-1978, publicat pel 50è aniversari; quatre testimonis d’alumni dels anys seixanta que, pel valor històric, s’han reproduït del llibre Sóc mestre. 30 reflexions sobre l’educació a partir de la formació rebuda a l’Escola de Mestres Blanquerna, publicat amb motiu del seixantè aniversari i coordinat per les professores Elisabeth Alomar, Mercè Cols, Imma Pallarès, Dolors Olivé i Maria Àngels Ramírez; i finalment, també recull dos capítols del llibre Blanquerna (1948-2018). Evolució del projecte d’educació superior i aportacions a la pedagogia universitària, que va elaborar Josep Gallifa, en què es recull la història de Blanquerna fins a l’any 2018. En aquest sentit, el lector hi podrà trobar diferents articles que recullen alguns records, escrits, pensaments i fets de tots els anys d'existència.
La publicació clou la celebració dels 75 anys de Blanquerna, que va estar marcada per dos moments àlgids: la missa a Santa Maria del Mar i el concert a la Basílica de la Sagrada Família, on es va estrenar la cantata Si no ens entenem per llenguatge, entenam-nos per amor, del Llibre d’amic e Amat, de Ramon Llull, composta per Bernat Vivancos. Precisament per la importància de l'estrena d'aquesta cantata, el llibre porta per títol part del nom de la composició musical.