Vés al contingut
[Foto: CET]

(CR) El 21 de gener del 2020 es compliran els 25 anys de l’obertura de les sessions del Concili Provincial Tarraconense. Els bisbes catalans han anunciat que preveuen celebrar diversos actes commemoratius. Després de la reunió d’aquest trimestre de la Conferència Episcopal Tarraconense, en el comunicat final han explicat que faran “diversos actes a les diòcesis, un acte acadèmic a l’Ateneu Universitari Sant Pacià, la reedició comentada dels Documents i Resolucions i la celebració eucarística a la Catedral de Tarragona la vigília de la Pentecosta”, coincidint amb l’aniversari de la clausura del Concili.

Comunicat de la reunió n. 232 de la CET

Els dies 2 i 3 d’octubre de 2019 ha tingut lloc la reunió n. 232 de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET), a l’edifici del Seminari Conciliar de Barcelona. La reunió ha estat presidida per Mons. Joan Planellas Barnosell, arquebisbe metropolità de Tarragona i primat, i hi han assistit tots els seus membres.

Al matí del dia 2, els bisbes han participat en la inauguració del curs 2019-2020 de l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP) que ha presidit el Gran Canceller, cardenal Joan Josep Omella. La lliçó inaugural d’enguany ha anat a càrrec del professor de la Facultat Antoni Gaudí, Dr. Albert Viciano, amb el títol «El debat teològic en la crisi iconoclasta dels segles VIII i IX a l’Imperi Bizantí».

El bisbe Antoni Vadell, president del Secretariat Interdiocesà de Catequesi (SIC) acompanyat de Mn. Joan Àguila i Mn. Albert Para, director i ecònom del SIC, respectivament, han presentat als bisbes el treball que s’està fent en aquests moments de cara a revitalitzar la catequesi d’infants i joves a les nostres diòcesis.

Han informat també de la propera realització de les XII Jornades de Formació per a Catequistes que se celebraran a Vic els propers 15, 16 i 17 de novembre de 2019 i que tindran com a lema «La Catequesi al cor de la comunitat».

Els bisbes han rebut la visita del P. Enric Puig, secretari general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC), que ha presentat un ampli informe de la situació de l’ensenyament a casa nostra en aquest moment, així com també els reptes que està vivint l’escola cristiana. Ha informat així mateix de les actuacions que es preveuen des de la FECC per al curs que acaba de començar.

Mn. Pepe Rodado, director del Secretariat Interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya i la Sra. Maria Martínez, presidenta de l’Acció Catòlica Obrera (ACO) han presentat als bisbes les prioritats del Curs 2019-20 en l’àmbit de la pastoral obrera, com ara l’aprofundiment sobre el tema del Treball Decent. Precisament, el proper 7 d’octubre, se celebra la Jornada Mundial pel Treball Decent i les entitats de l’Església o d’inspiració cristiana s’hi afegeixen per denunciar la situació dramàtica a què es veuen abocades moltes persones que estan en risc de perdre el seu lloc de treball habitual.

També s’ha tingut en consideració la celebració del 25è aniversari de la publicació del document de la CEE, «La pastoral obrera de tota l’Església», que va marcar una data històrica plena d’esperança per a l’evangelització del món obrer.

El proper gener s’escau el 25è aniversari de l’inici del Concili Provincial Tarraconense del 1995. Durant tot aquest proper any es portaran a terme diverses iniciatives per commemorar la «joiosa experiència eclesial» que va significar el Concili Provincial. Estan previstos diversos actes a les diòcesis, un acte acadèmic a l’Ateneu Universitari Sant Pacià, la reedició comentada dels Documents i Resolucions i la celebració eucarística a la Catedral de Tarragona la vigília de la Pentecosta.

Els bisbes han tractat també diverses qüestions relatives al Mes Missioner Extraordinari que acaba d’iniciar-se a tot el món, a la pastoral de les exèquies, i a la presència de l’Església en els mitjans de comunicació.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.