Vés al contingut

(Jordi Llisterri –CR) La presidència del secretari d’Estat de Vaticà ha donat un relleu singular al concert inaugural de l’orgue de Montserrat que s’ha fet aquest diumenge al vespre. El cardenal Tarcisio Bertone ha atorgat a la construcció d’aquest nou orgue una dimensió on conflueixen cultura i transcendent: “L’orgue de Montserrat té com a missió glorificar Déu i alhora proclamar benaurada la Mare de Déu. També ha de difondre la cultura i crear espais d’encontre i d’intercanvi que elevin els esperits a través de la música”. El cardenal ha recordat que “el concili Vaticà II diu que l’orgue aporta un esclat admirable a les celebracions de l’Església i contribueix amb força a enlairar els esperits cap a Déu. Humanisme i cristianisme es donen les mans per pacificar el cor de les persones i millorar el món on vivim”.

En la seva intervenció Bertone també ha destacat que “en un temps de crisi de valors és important veure con la suma de moltes forces pot crear bellesa i harmonia. Aquesta obra honora el poble de Catalunya, ennobleix el seu teixit social i enriqueix la seva història, tan lligada a aquesta casa de la Mare de Déu”. Aquests elogis a la iniciativa del Monestir benedictí ha estat seguits pel president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, la majoria dels bisbes catalans i el nunci Renzo Fratini.

L’abat Josep Maria Soler ha agraït el patrocini de Caixa Penedès per la construcció de l’orge i a les persones que individualment o des d’institucions han fet una aportació d’apadrinament. L’abat de Montserrat també a remarcat com cultura i transcendència que conflueixen en l’orgue “que, a més del servei litúrgic, contribuirà a la dimensió cultural de Montserrat i ajudarà a crear espais de diàleg amb el món de la música i de l’art en general, com una concreció d’allò que el Papa Benet XVI ha anomenat simbòlicament ‘l’atri dels gentils’ que l’Església ha d’oferir com a àmbit d’encontre amb la cultura actual”.

El concert ha tingut una primera part on el benedictí suís Theodor Flury ha interpretat tres peces i una segona part amb un Te Deum de Bruckner interpretat conjuntament per l’Escolania de Montserrat, la Capella de Música de Montserrat, l’Orfeó Català, l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida i quatre solistes vocals, sota la direcció de Salvador Mas.

<

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.