Vés al contingut
barça-camp-nou-capella
Fotografia: FC Barcelona.
Galeria d'imatges

CR / FCB Les famoses obres del Camp Nou també afectaran la petita capella amagada del Barça que quedarà sense ús durant els mesos que duri la remodelació. Per aquest motiu, aquest divendres, l'Agrupació de Jugadors del Futbol Club Barcelona ha organitzat una íntima cerimònia per acomiadar temporalment la capella situada al túnel de vestidors. En la cerimònia, el vicepresident del club, Rafael Yuste, ha confirmat que el nou estadi mantindrà la capella i la seva funció d'acollir la missa pels exjugadors del Barça.

A causa de les modificacions de l'Espai Barça que portaran el club a jugar la temporada que ve a l'Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona; la directiva ha explicat que, en els pròxims dies, es retirarà la imatge de la Mare de Déu de Montserrat, que presideix la capella, el pedestal de roca de la mateixa muntanya, l'altar i la resta d'objectes que la configuren. L'acte d'aquest divendres "ha volgut donar rellevància a un espai que ha estat sempre lligat a la història del Camp", han dit des del Futbol Club Barcelona.

El Barça ha confirmat que la capella es mantindrà després de les remodelacions del Camp Nou

Rafael Yuste, que ha confirmat que la capella es mantindrà després de la remodelació del Camp Nou, també ha destacat la divulgació dels valors del Club del mateix espai.

A la cerimònia, a més de Yuste, hi ha assistit el directiu Àngel Riudalbas, el president de l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona, Juan Manuel Asensi, i membres de la seva junta directiva com Pere Valentí Mora, Rafael Zuviría i Antonio Olmo. També l’exjugador d’handbol i membre del departament de presidència del Club, Enric Masip, el director del Museu del Barça, Jordi Penas.

La capella dels èxits

Situada sota la graderia de tribuna, tal com es comprova al sostre, la capella encara està situada al seu emplaçament original. És l’element que uneix gespa i vestidors i lloc de pas obligat per sortir al terreny de joc.

Amb el pas dels anys, la Moreneta ha vist com s’anava completant tot l’oratori gràcies a la tenacitat i empenta de Joan Rovira, home de fe que s'ha dedicat altruistament a cuidar la part més espiritual del club. Amb ell parlàvem l'any passat quan ens explicava que es va col·locar l’altar amb l’escut de la Penya Solera, del Barça i de la ciutat amb una inscripció en llatí ben explícita: “La taula i l’ara dedicada a Déu per la fe dels germans”. Vindrien després el sagrari, els bancs i els vitralls, que donen llum i amaguen la petita sagristia que hi ha rere l’altar. Diverses pintures murals adornen les parets i la fan encara més acollidora, més culer i més montserratina.

La capella –que per la situació del Camp Nou recau dins la demarcació de la parròquia de Santa Tecla– acull cada novembre una missa pels difunts de l'Agrupació de Jugadors del FC Barcelona. Històricament, ha viscut dos grans moments gloriosos: la visita del papa Joan Pau II l’any 1982 i la capella ardent de l’històric Josep Samitier: “Quan va morir en Pep Samitier per aquí van passar milers de persones a donar-li el darrer adeu”, recordava amb emoció Joan Rovira l'any 2022.

I és que la Moreneta ha presenciat des del 1957 la cua que fan els jugadors -els de casa i els de fora- abans de cada partit. Ara, per una temporada, restarà amagada. Però, quan el Camp Nou obri les portes remodelat, la Moreneta tornarà a ser parada obligatòria dels milers de culers d’arreu del món que peregrinen fins a l’estadi per fer una visita turística.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.