Bahá'ís Quatre membres de la comunitat baha'i a l'Iran han estat condemnats a cinc anys de presó cadascun, pel càrrec infundat de "pertinença a grups i actes il·legals per tal de pertorbar la seguretat del país". Tres s'encarregaven d'administrar el cementiri bahà'í a Teheran i una altra només havia demanat a les autoritats informació sobre el lloc on havia estat enterrada la seva àvia. La comunitat bahá'í denuncia que tot això és conseqüència de "no cedir davant l'extorsió d'un agent del ministeri d'Intel·ligència que s'ha fet amb el control del cementiri bahà'í i exigeix el pagament d'una tarifa exorbitant per donar permís per al sepeli".
Aquest any, enmig del patiment generalitzat dels iranians, i l'augment de pèrdues de vides humanes, els funerals també han estat afectats per prohibicions, limitacions i condicions imposades per les autoritats per donar digna sepultura als morts.
Els bahà'ís a Iran, la minoria religiosa no musulmana més nombrosa del país, no n'han estat l'excepció. "La comunitat pateix persecució des del bressol fins a la tomba i més enllà”, com ha assenyalat l'antic relator especial de les Nacions Unides sobre la llibertat de religió o de creences, Heiner Bielefeldt.
A principis d'abril, la Comunitat Internacional Bahà'í va informar que, en un acte descarat i bàrbar, Masoud Momeni, agent del Ministeri d'Intel·ligència, que s'ha fet amb el control del cementiri propietat dels bahà'ís a Teheran, va decidir començar a exigir el pagament d'una tarifa exorbitant per donar permís d'enterrament.
Davant d'aquestes injustes exigències i la impossibilitat per a les famílies de cobrir els elevats costos, Momeni ha pres la decisió d'enterrar els bahá'ís morts al cementiri de Khavaran, sense notificar-ho a les famílies dels difunts i violant les pràctiques de l'enterrament bahá'í.
El cementiri de Khavaran, a Teheran, és el lloc de descans final de milers de víctimes polítiques executades a la dècada de 1980 per la República Islàmica, que van ser enterrades en una fossa comuna.
“Intentar cobrar als bahà'ís en duel sumes exorbitants per utilitzar el cementiri de la seva propietat, i després enterrar els difunts a la fossa comuna dels anys vuitanta, és un intent d'esborrar la memòria de milers de víctimes polítiques i d'infligir més mal a la perseguida comunitat bahà'í iraniana”, declara Mahshid Mahrami, membre de la comunitat bahá'í de Canàries.