(Jaume Mayoral –FEMN) Des del grup de treball de la Fe de la Fundació Esplais Santa Maria de Núria (FEMN), del bisbat d’Urgell i amb la col·laboració de la Delegació Diocesana de Joventut, ha sorgit un projecte per poder acompanyar als joves en el camí de la trascendència, des d’una acció de proposar, dialogar i acompanyar. Així neix l’Ateneu de la FEMN, una manera de programar trobades periòdiques obertes als joves, no només del món dels esplais i agrupaments, sinó amb general que vulguin compartir, debatre i il·luminar la seva poca o molta fe creient.
La constitució de l’Ateneu va tenir lloc aquest diumenge 22 de març a Penelles, a la comarca de La Noguera, on hi ha la seu de la FEMN. Un Ateneu que amb tres àrees de treball: espiritualitat, cultura i territori. Un grup de 20 joves van compartir aquesta experiència d’aprofundir i debatre al voltant de la fe a partir d’un Manifest i d’un diàleg, i fent un itinerari pel terme de Penelles. Al migdia i després del treball del document marc del Manifest, es va compartir el dinar i es va acabar amb una tertúlia de sobre taula.
Es van fer presents presents en l’activitat, a més dels membres del grup de la Fe de la FEMN, el Consiliari de la Fundació, Joan Pau Esteban, el delegat de Joventut, Lluís Planas, i l’alcalde de Penelles, Eloi Bergós. Una experiència festiva i també intel·lectual que no ha deixat a ningú indiferent. Properament es programaran més activitats des de l’Ateneu que es difondran a tot el bisbat d’Urgell.
La crida feta des del Pontifici Consell de la Cultura, i del mateix papa Francesc, han generat aquest projecte a llarg termini que està aixoplugat dins les activitats de la FEMN. S’ha partit del document del mateix Pontifici Consell de la Cultura “Per una pastoral de la Cultura”, on es planteja la necessitat d’atansar el missatge des del diàleg i l’intercanvi d’opinions.