Vés al contingut

(Universitat Ramon Llull) El 2015 serà un any històric: finalitza l'agenda dels anomenats 'Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni', un programa polític mundial d'acció basat en vuit grans objectius, entre els quals figurava el compromís de tots els caps d'estat del planeta de reduir a la meitat, entre 1990 i 2015, la proporció de persones que pateixen fam o de reduir a la meitat la proporció de persones amb ingressos inferiors a un dòlar diari. En aquest marc, el proper dijous la XI Jornada de Cooperació de la URL parlarà dels interrogants i qüestions que emergeixen en aquest any de cruïlla, en el qual és important fer balanç i alhora establir les principals perspectives de futur.

La Jornada tindrà com a tema central 'Dels Objectius del Desenvolupament del Mil·lenni (ODM) a la nova Agenda de Desenvolupament post-2015: quin paper per a la Universitat?' i comptarà amb la inauguració del rector de la URL, Josep M. Garrell i Josep Oriol Pujol, director general de la Fundació Pere Tarrés-URL.

La conferència inaugural 'Dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni a la nova agenda post-2015: balanç i perspectives' correrà a càrrec de José Antonio Sanahuja, del Instituto Complutense de Estudios Internacionales (ICEI) i professor de la Universitat Complutense de Madrid.

La taula rodona, 'Com interpel·la l’Agenda post-2015 i el nou context global a la Universitat?' comptarà amb la participació dels següents experts: Marta Macías, directora de la Agencia Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD); Andrea Costafreda, professora de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL i experta en desenvolupament; Ignacio Martínez, responsable d’estudis de la Plataforma 2015 y más'.

En anteriors edicions la Jornada de Cooperació URL ha tingut l’objectiu de donar a conèixer la realitat d'un país per potenciar aliances estratègiques i contribuir al desenvolupament. S’ha tractat El Salvador, Perú, Guatemala, Xile, Nicaragua, Bolívia, Mèxic, Colòmbia i Índia. Donat que l’any 2015 es tanca l’agenda de desenvolupament global més important que ha existit mai i alhora s’inaugurarà una nova agenda política, social i econòmica mundial, la universitat ha decidit centrar aquesta XI edició en aquest tema amb experts en aquest l’àmbit.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.