Vés al contingut
girona-pardo-1.
Fotografia: Àngel Almazan (Bisbat de Girona).
Galeria d'imatges

Bisbat de Girona L'administrador diocesà de Girona, Lluís Suñer, ha presidit aquest divendres la missa en memòria del bisbe Francesc Pardo, que va morir el 31 de març de 2022. La catedral de Girona s'ha omplert amb una eucaristia concelebrada per una vintena de capellans, assistits per dos diaques. També hi han estat els germans i familiars propers del bisbe. La Capella de Música de la seu, dirigida per Frederic Pujol, va acompanyar en la part musical.

“L’estimàvem i l’hem trobat a faltar”. Han estat les paraules de Suñer en la seva homilia en què ha remarcat que la celebració pot ajudar a "pensar d'una manera serena sobre la mort". Ho ha dit evocant unes paraules d’un monjo de Montserrat pocs dies abans de morir, en les que assenyalava que “Déu crida sempre; però són crides a la paciència, a l’esperança, a la pau. Déu no s’endú ningú; Déu acull. La darrera crida equival a l’acolliment definitiu. Un acolliment des de l’esperança, l’acolliment del Pare del fill pròdig, de lladre que mor al costat de Jesús, de l’ovella perduda o de la samaritana".

Per a l'administrador diocesà, si veiéssim la mort d'aquesta manera, en arribar, tot i ser dolorosa, "no seria tan traumàtica". Una reflexió que ha enllaçat amb el lema episcopal del bisbe Francesc: “Perquè tingueu vida”.

En finalitzar la celebració, oficiants i fidels s'han traslladat fins a la sepultura del bisbe, que envoltada amb el ciri pasqual, quatre grans canelobres i sobre la llosa dos rams de flors, on s'ha fet una pregària que ha tancat la celebració.

Un pregó en record de Pardo

També s'ha tingut un record especial per al bisbe Francesc Pardo a l'acte del pregó de Setmana Santa celebrat a l'auditori Josep Irla de la Generalitat de Catalunya de Girona aquest dijous.

El pregó ha estat a càrrec del professor de filosofia i director de l’Institut Salvador Espriu de Salt, Xavier Serra. “Un pregó és l’anunci d’un esdeveniment i un convit a la participació”, va assenyalar.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.