(Claretians) El claretià Anton Maria Vilarrubias envia setmanalment el comentari de l’Evangeli. Des del confinament, també hi aporta una il·lustració a l’escrit. Ara, i fins a la Quaresma, també se’l podrà escoltar al programa de ràdio del bisbat de Girona, Església Viva.
La Bíblia, afirma Vilarrubias, a més a més de concretar en paraules el projecte diví en nosaltres, “és el llibre més complert que mai s’ha escrit d’antropologia i psicologia. És, per al claretià, l’experiència viscuda per un grup humà al llarg de 1200 anys, i en què els Evangelis “en són la culminació”.
Els Evangelis, tot i ser escrits en grec, són de pensament i pedagogia semítics. Vilarrubias reconeix que “cal ficar-s’hi a fons per trobar la intenció dels redactors en cada escena”, ja que fent-ho, un se n’adona que qualsevol fragment de la nostra premsa diària trobaria paral·lel, ressò i resposta en l’Evangeli, “i no diguem ja en la bíblia sencera”, puntualitza.
I què ha après Vilarrubias després de tant treball comentant els Evangelis? Una gran exigència, explica. “La fondària del missatge revelat i del cor humà són inabastables”. El claretià reconeix que ha vist la necessitat d’ampliar coneixements en ciències humanes complementàries, com són la història, la geografia, les cultures i els costums.
I és que, recorda, “per tenir els peus ben posats a terra, necessito tenir la Bíblia, els evangelis a mà”.