Les narracions de Jordina Biosca i el handpan de Ravid Goldschmidt sonaran durant una hora i 15 minuts, aproxidament, a la recentment restaurada església de la Cartoixa d'Escaladei.
Creure i dubtar, afirmar categòricament o sumir-se en la incertesa fins a perdre del tot la fe en relació amb Déu. Aquest espectacle parla de místics d’abans i d’ara.
Coneixereu la vida de dues dones santes ascetes i renunciants: Lalla Ded, poeta vatsun i mística hinduista índia del segle XIV, i Rabia Al-Adawiyya, poeta, escriptora i mística sufí del segle VIII. I escoltareu també els cants espirituals de tres contemporanis de casa: David Jou, Jacint Sala i Josep Palau i Fabre. Tot plegat maridat amb el so del handpan que dona espai i dimensió a totes les veus.
L'espectacle acabarà amb una copa de vi a l'exterior de l'església.
Jordina Biosca: Narradora oral, creadora, guionista i directora des de 1998, ha presentat els seus espectacles en diversos festivals, cicles de narració, poesia i teatre d’arreu del país i de l’Estat espanyol a part d’actuacions continuades en programacions estables per tot Catalunya. Combina els espectacles íntegrament de text amb les actuacions amb acompanyament musical tant amb músics de formació clàssica com contemporània.
Ravid Goldschmidt: Després de treballar amb els creadors de Hang a Suïssa l'any 2003, va decidir dedicar la vida a aquest instrument únic i ha desenvolupat un mètode propi per tocar l’instrument. Té una especial habilitat per combinar i fusionar diferents estils musicals. D'entre les seves col·laboracions més destacades hi ha les que ha dut a terme amb Rosalia, Sílvia Pérez Cruz, o La Mari, de Chambao. Actualment és un dels principals intèrprets de HandPan; imparteix tallers, fa concerts i crea música per a pel·lícules, televisió i presentacions en viu.
Reserva la teva entrada
Dia Internacional dels Monuments i Lloc Històrics
El 18 d'abril celebrem el Dia Internacional dels Monuments i Lloc Històrics. Una iniciativa del Consell Internacional de Monuments i Llocs (ICOMOS), aprovada per l'Assamblea General de la UNESCO el 1983. L'objectiu de la jornada és conscienciar sobre la diversitat del patrimoni cultural, de la seva vulnerabilitat i dels esforços que es duen a terme per protegir-lo i conservar-lo.
Ens sumem a aquesta iniciativa amb Entreveus. Festival de narració oral a monuments i llocs històrics de Catalunya. Aquesta nova proposta que se centra en la paraula i el patrimoni com a eines de reflexió i de connexió, de coneixement i, sobretot, de (re)coneixement. Entreveus tindrà lloc en alguns dels monuments i llocs històrics de la Generalitat de Catalunya.
La narració oral pren la mà d’altres arts i les històries contades tornen a habitar llocs que havien estat viscuts: on s’hi caminava, s’hi menjava, s’hi pregava, s’hi dormia, s’hi callava… en comunitat. En aquesta primera edició, que tindrà lloc del 18 al 21 d'abril, serà la música la que farà camí amb els contes per parlar d’espiritualitat i silenci, i ens regalarà l’excel·lència d’estils diversos de narrar.
Posarem el focus en quatre espais (el Palau Moja de Barcelona, el Monestir de Sant Pere de Rodes, La Roca dels Moros del Cogul i la Cartoixa d'Escaladei), en els quals viurem quatre espectacles al llarg de quatre dies que ens permetran viure i entendre el patrimoni (material i immaterial) a través d’una nova mirada i gràcies a l’escolta, a cops tranquil·la i a cops revoltada, d’unes històries que ben bé podrien ser les nostres.
Un tast de vi al final de cada jornada ens deixarà el sabor de la terra a la boca. Fem memòria i ens donem la paraula els uns als altres.
*Tots els espectacles disposaran d’interpretació en llengua de signes.