CREACIONISME I DISSENY INTEL·LIGENT. UNA LECTURA FONAMENTALISTA DE GÈNESI
Activitat del cicle CIÈNCIA I TEOLOGIA
Programa
EL DEBAT CIÈNCIA I TEOLOGIA A L’ESGLÉSIA DELS SEGLES XVI-XVII-XVIII
Professor: Diego Sola
Dijous 3 de novembre de 2022
Els descobriments científics de Giordano Bruno, Galileo Galilei, Nicolau Copèrnic, Johannes Kepler varen posar en qüestió la concepció tradicional del món. La ciència no s’avenia amb la interpretació bíblica de l’època. Aquí va començar un malentès entre la teologia eclesial i la ciència que aniria creixent.
SAVIESA CRISTIANA SOBRE ECOLOGIA
Professor: Antoni Matabosch
Dijous 10 de novembre de 2022
No és casual que el sorgiment de l’ecologia com a disciplina científica i sobretot com a moviment cultural i polític hagi esdevingut un repte per la teologia. La preocupació ètica per l’ecologisme contemporani planteja inevitablement la pregunta per la seva relació amb la teologia com també amb les grans tradicions religioses.
GALILEO GALILEI
Projecció de la pel·lícula de la directora LILIANA CAVANI
Dijous 17 de novembre de 2022
Una pel·lícula que amb el pas del temps no ha perdut en cap manera el seu interès ja que la seva directora amb ofici i mestratge explica el procés de Galileo Galilei.
CREACIONISME I DISSENY INTEL·LIGENT. UNA LECTURA FONAMENTALISTA DE GÈNESI
Professor: Jaume Duran
Dijous 24 de novembre de 2022
El creacionisme és una creença religiosa segons la qual l'univers i totes les coses han estat originats per un acte creador. Segons aquesta doctrina, Déu hauria creat directament tots els éssers en l'estat en què es troben actualment de manera que no serien el resultat d'una evolució. El disseny intel·ligent és un argument pseudocientífic que sosté que la vida a la Terra i l'origen de l'home són el resultat d'accions racionals empreses de forma deliberada per un o més agents intel·ligents. Totes dues teories giren entorn a una interpretació fonamentalista de la Bíblia i i han tingut una forta presència als EEUU.
BIOÈTICA PEL SEGLE XXI
Professor: Jaume Duran
Dijous 1 de desembre de 2022
La bioètica és un concepte recent que sorgeix per afrontar el conflicte entre els avenços de la ciència i la medecina i els postulats ètics que brollen dels plantejaments humanistes i cristians. Les ciències de la salut han experimentat un canvi ràpid i profund amb l’arribada de noves tecnologies que obliga a afrontar d’una manera nova la presa de decisions i el manteniment de valors de caràcter ètic.
APORTACIONS VOLUNTÀRIES
L’Escola de Teologia del Maresme es finança amb aportacions i donatius . La quantitat orientativa per fer una aportació és 30 euros.
Aquest curs té l’aval acadèmic de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona ( ISCREB)
Pots fer un ingrés de l’import, al compte de la Bankia n ES52 2100 2863 6902 1000 5065, o lliurar l’aportació al
asistir a una clase de l’Escola.
AMB LA COL·LABORACIÓ DE CRISTIANISME SEGLE XXI
BIOÈTICA PEL SEGLE XXI
Professor: Jaume Duran
Dijous 1 de desembre de 2022
APORTACIONS VOLUNTÀRIES