Vés al contingut
Galeria d'imatges

(Maristes) "L'acompanyament comença per un mateix", aquesta és una de les reflexions que el psicòleg clínic, psicoterapeuta i coordinador del Màster de coaching Sistèmic de la Universitat Autònoma de Barcelona Félix Castillo va compartir amb els assistents a la Trobada d'Educadors d'Obres socials maristes que es es va celebrar el divendres 16 de febrer a la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré de Santa Coloma de Gramenet. Una trobada amb un fil conductor basat en l'acompanyament: "L'art d'acompanyar, cap a l'essència del seu significat".

La ponència de Fèlix Castillo, amb el títol "Com entenem l'acompanyament a les persones?", va posar sobre la taula elements per a la reflexió, com per exemple, com podem actuar quan algú no vol ser acompanyat, com ens tractem a nosaltres mateixos si hem d'acompanyar altres persones o com acceptem les nostres pors com a educadors davant de la complexitat de la societat actual.

Uns elements que es van reprendre a la taula rodona que hi va haver tot seguit amb el títol "Com acompanyem des de les nostres realitats". A la taula rodona, moderada per la directora de Paidós Santa Coloma, Júlia Slater, i on van prendre part Pep Buetas, Pep Prats i Neus Muñoz, tots ells amb diferents responsabilitats dins de les obres educatives maristes, es va mirar de definir què és l'acompanyament. "Cuidar, facilitar espais i establir aquests espais de confiança al llarg del temps", segons Pep Prats, director de l’Associació Compartir-Grup Social Marista (Rubí); els reptes que ens planteja l'acompanyament: "és construir en positiu, si els educadors creixen, els infants i joves creixen", segons el parer de Pep Buetas, coordinador de Gestió de Persones de la Fundació Champagnat; o com resolem les dificultats que se'ns plantegen: "de quina manera ens podem enfrontar a les relacions asimètriques en l'acompanyament", segons va plantejar Neus Muñoz, directora de Maristes Champagnat (Badalona).

Des de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, el tercer tinent d'alcaldia i regidor d’Educació, Drets Socials, Infància, Joventut i Esports, Diego Arroyo Bote, va agrair que la trobada fos a Santa Coloma i va reconèixer la feina que l'obra social marista fa a la ciutat, "la vostra tasca és impagable perquè no és gens fàcil l'acompanyament a infants, joves i les seves famílies".

A la Trobada hi van assistir més d'un centenar de persones, entre educadors de les obres socials maristes, el patronat de la Fundació Champagnat, diversos equip dels Maristes, representació de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, entitats i institucions convidades.

Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.