(Sant Joan de Déu) El proper 25 de febrer tindrà lloc la 5a edició de la Magic Line Sant Joan de Déu de Barcelona, una caminada solidària per equips que cada any mobilitza durant més de 4 mesos entorn a 15.000 persones per combatre les situacions de vulnerabilitat de la societat.
Coincidint amb els anys de crisi econòmica més accentuada, els equips participants a la Magic Line han recaptat prop d’1.000.000 d’euros a base d’accions solidàries arreu del territori. Des del concert solidari a l’escola, al torneig esportiu al club o l’esmorzar solidari a l’oficina… més de 300 accions solidàries cada any, des de 2014. Una autèntica mostra d’implicació social.
Gràcies a les aportacions dels equips i al patrocini de les empreses i institucions col·laboradores, s’han finançat pisos socials per a persones sense llar, ajuts econòmics per a persones tutelades, sessions de teràpia amb música o amb animals per a persones amb trastorn mental, projectes de recerca biomèdica en malalties infantils, programes d’acompanyament per a persones migrades o en risc d’exclusió social, reformes bàsiques en centres de Sant Joan de Déu a països en desenvolupament ... més de 75 programes socials que desenvolupen els 11 centres de Sant Joan de Déu a Barcelona.
Novetats Magic Line 2018
Una de les principals novetats de la cinquena edició és la incorporació del recorregut de 25km des de Sant Boi de Llobregat, el que incrementa els possibles participants a 13.500. La sortida, des del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu, estarà dinamitzada pels participants al projecte artístic social Torrents d’art i passarà per L’Hospitalet de Llobregat, sumant-se a la resta de recorreguts de 10, 15, 20, 30 i 40km a Montjuïc per acabar tots a la plaça de la Catedral de Barcelona amb una Festa solidària.
Tinenta d’alcalde Laia Ortiz: “La Magic Line és l’esdeveniment solidari més destacat de Barcelona”
En la presentació de la Magic Line 2018 del passat mes de novembre, la tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz, va considerar la Magic Line “l’esdeveniment solidari més destacat de Barcelona” i va afegir que és un esdeveniment de ciutat, en tant que “enxarxa barris, institucions, museus, empreses i milers de persones implicades per ajudar als qui més ho necessiten, i això, canvia el conjunt de la ciutat”. Per la seva banda, el director de l’Obra Social Sant Joan de Déu, Oriol Bota va destacar que “una ciutat que cuida la gent en situació vulnerable és una ciutat més sana”.