Bisbat de Girona Un total de 29.101 alumnes de centres de titularitat pública i d’escoles cristianes de la diòcesi de Girona estan matriculats, durant aquest curs 2022-2023, a l’assignatura de religió catòlica, el que representa un 24,89%. D’aquest total, 10.225 alumnes estudien en centres públics i 18.876 en escoles cristianes. Són xifres que ha presentat aquest dijous al matí el delegat episcopal d’Ensenyament i de l’Escola Cristiana del bisbat de Girona, Pere Micaló.
El fet de tractar-se del primer curs amb normalitat després de la pandèmia i, en conseqüència, haver-se deixat enrere els grups bombolla, ha permès "normalitzar la classe de religió". Pere Micaló ha explicat que això ha portat a un "descens de l'alumnat de l'escola de titularitat pública no recuperat d'anys anteriors a la pandèmia".
El delegat diocesà d’Ensenyament ha assenyalat que les dades estadístiques presentades s’expliquen tenint en compte la piràmide d’edat de l’alumnat de Catalunya: “Any rere any hi ha menys alumnes en els nivells d’Educació Infantil i Primària i hi ha un lleu creixement a l’ESO”. “Aquesta tendència també afecta a l’alumnat de religió, lògicament”, ha remarcat.
Després de la presentació de les dades de la classe de religió, Micaló ha explicat com queda aquesta matèria, a partir d’ara, en el marc de la LOMLOE i ha valorat la situació actual del professorat de religió a la diòcesi de Girona. Ha destacat que, com en la majoria de diòcesis de Catalunya, “hi ha centres amb places vacants pel que fa a Primària i ESO a causa de baixes de professorat i no hi ha docents amb la titulació escaient per a cobrir-les”.
En aquest sentit, ha encoratjat als futurs docents a treure’s la Declaració Eclesiàstica de Competència Acadèmica (DECA) per poder esdevenir part del professorat de religió catòlica.