VATICAN NEWS / CRL'any 2025 serà històric per a la cristiandat, ja que, per primera vegada en molts anys, la celebració de la Pasqua coincideix en una data comuna tant per als catòlics, que segueixen el calendari gregorià, com per als ortodoxos, que utilitzen el calendari julià. Aquesta confluència excepcional arriba en el marc d'un altre esdeveniment rellevant: el 1700 aniversari del Concili Ecumènic de Nicea, on es va promulgar el Símbol de la Fe i es va debatre, entre altres qüestions, sobre la data de la Pasqua.
En aquest sentit, el grup "Pasqua Together 2025" -que agrupa diverses comunitats cristianes- va néixer amb l'objectiu de promoure aquesta unió, no només amb vista a l'any 2025, sinó també amb la mirada posada en el segon mil·lenni de la Redempció, que se celebrarà el 2033. El papa Francesc, en una audiència amb el grup, els anima a continuar en aquest camí de diàleg, tot evitant les divisions i treballant per la comunió entre germans.
El papa destaca la importància d’aquesta ocasió única, subratllant que la celebració comuna no hauria de ser una excepció, sinó la norma. De fet, Francesc convida les diferents confessions cristianes a treballar per trobar una solució duradora que permeti celebrar la Resurrecció de Crist en una data compartida, com a símbol d’unitat entre tots els cristians.
"La Pasqua no és d'un calendari ni de l'altre, és de Crist", insisteix el Papa, recordant que la Resurrecció no depèn dels nostres esquemes humans sinó de l'amor de Déu cap al món. En l'audiència, el papa ha aprofitat per exhortar els cristians a no tancar-se en els seus propis plans i a recordar sempre que és el missatge de Crist el que han de seguir.
Amb la mirada posada en el futur, el pontífex fa una crida a tornar a l'essència de la fe, com van fer els apòstols des de Jerusalem, i a demanar la pau del Crist per a un món que continua dividit. "Aquesta coincidència en la celebració de la Pasqua -conclou- ha de ser una oportunitat per a la reflexió, la unitat i el testimoni comú davant el món".