Salta al contenuto principale
Data de l'esdeveniment
Nom del lloc
▶️ En línia
Adreça (carrer i número)
Zoom
Municipi
Tarragona
Nom de l'entitat organitzadora
Cultiving Emotional Balance
Diòcesi on es realitza l'esdeveniment
Temàtica

Budisme primerenc al segle XXI, amb Sāmaṇeri Arindamā

De 16 a 19 h (hora central europea)
En directe per la plataforma Zoom

Sāmaṇeri Arindamā ha estat estudiant budisme i desenvolupant la seva pràctica de meditació durant els darrers 25 anys, participant en molts retirs tant a Europa com a Àsia. Originalment capacitada com a infermera i treballadora social, abans d'ordenar-se com a monja va realitzar projectes que donaven suport a persones amb dificultats socials o personals, tant a nivell individual com col·lectiu.

El 2007 va passar un any a l'Índia per estudiar Pali (l'idioma utilitzat en els textos del Buda), després d'això es va ordenar com a monja a Myanmar. Es va quedar a Àsia durant 6 anys per concentrar-se a la meditació i va passar la meitat d'aquesta època practicant en un bosc en solitud. Després d'uns mesos a Tailàndia, el 2014 va tornar a Europa com a laica, havent estat convidada a donar suport a un centre de meditació espanyol. Després d'un temps, va començar a impartir tallers sobre el procés de final de vida i dol per a professionals hospitalaris i en universitats.

El 2020 es reordena com a monja, i el maig del 2021 lidera la inauguració del monestir budista "Saraṇa Vihāra" (saranavihara.org), un petit vihāra prop del Parc Natural del Montseny (Barcelona). L'objectiu era crear un entorn propici per al desenvolupament significatiu de la pràctica dels ensenyaments de Buda i explorar maneres de servir la seva comunitat local i comunitats a nivell internacional. Des de la seva obertura s'han realitzat meditacions, recessos i altres esdeveniments tant de forma presencial com en línia. Entusiasta unint mans amb altres que ajuden a establir el Dhamma, especialment a Espanya i països de parla hispana. Ara mateix el monestir està en procés d'ampliació després de comprar un nou espai per crear un lloc tranquil en un entorn natural i tranquil per a una pràctica de meditació més llarga i profunda.

Es va ordenar com Sāmaṇeri a Alemanya el juliol de 2023 com a pas previ a l'ordenació com a Bhikkhunī, contribuint així a l'inici de la Sangha de Bhikkhunīs a Espanya.