Salta al contenuto principale
Immaculada Lorés
Data de l'esdeveniment
Nom del lloc
Museu Diocesà i Comarcal de Solsona
Adreça (carrer i número)
Plaça Palau, 1
Municipi
Solsona
Diòcesi on es realitza l'esdeveniment

Scopri di più

Documents adjunts Media

Pedret, de la construcció a la reconstrucció, amb Immaculada Lorés, a Solsona

Amb la Immaculada Lorés, historiadora de l’art, farem un recorregut per totes les vivències d’aquest conjunt de pintura mural des que fou arrencat fins als nostres dies i el perquè de la seva importància.

Immaculada Lorés i Otzet

Doctora en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona (1991), és professora d’Història de l’Art a la Universitat de Lleida des del 1988 i membre de l’Institut d’Estudis Catalans (2018). Ha estat professora convidada a la Université Paris I – La Sorbonne (2008) i a la Universidad Nacional Autónoma de Mèxic (2012). Ha treballat sobre diferents aspectes de l’art romànic i, de manera especial, en l’arquitectura i l’escultura. Destaquen els estudis sobre edificis del segle XI, com els de Sant Pere de Rodes, Sant Andreu de Sureda, la catedral de Barcelona; els d’escultura del segle XII, especialment sobre els claustres romànics; els del monestir de Ripoll, amb treballs recents sobre el claustre i la portada. L’interès pel Romànic s’estén a la manera com el món contemporani l’ha conegut, valorat i conservat, especialment en els casos de la pintura mural romànica catalana i la restauració dels monuments. Ha col·laborat amb diferents museus en la catalogació i museïtzació del patrimoni.

Cicle de conferències del Museu Diocesà i Comarcal de Solsona

Aquest mes de juliol el Museu de Solsona organitza un cicle de conferències amb la intenció de tractar tot de temes relacionats amb Sant Quirze de Pedret. Hom pretén donar a conèixer aquesta església i el conjunt de pintura mural que albergava a partir de diferents punts de vista: històric, de conservació, artístic i musical.

Amb aquesta premissa, doncs, els historiadors Jordi Bolòs i Víctor Hurtado ens parlaran de l’entorn històric de l’època en què fou construïda la primera església, és a dir, les vicissituds dels comtats d’Urgell i de Berga dins l’imperi carolingi. També la Cristina Martí, restauradora, exposarà els treballs de restauració que s’han dut a terme sobre el conjunt de pintura mural de l’absis amb tots els problemes que presentava i les seves causes i curiositats. En Marc Vilajuana, artista multidisciplinari, ens transportarà a l’edat mitjana per tal d’escoltar un concert solista comentat de cant gregorià, enfocat sobretot en el repertori de l’Apocalipsi. Finalment, amb la Immaculada Lorés, historiadora de l’art, farem un recorregut per totes les vivències d’aquest conjunt de pintura mural des que fou arrencat fins als nostres dies i el perquè de la seva importància.

Us convidem, doncs, a gaudir amb nosaltres d’aquest cicle durant els quatre dimecres del mes de juliol que encetem. Us esperem el 6, 13, 20 i 27 a les 20h.