Salta al contenuto principale

(Fundació Pere Tarrés) El setembre és una època de retrobament a les aules de l’escolarització obligatòria, però, aquesta situació es ben diferent entre els infants entre 0 i 3 anys. Aquests, sovint, és la primera vegada que se separen de les seves famílies i entren amb contacte amb altres nens i nenes de la seva edat a les escoles bressol. Una situació nova per a ells, però no per a les educadores i educadors de la Fundació Pere Tarrés que, aquest curs obriran les portes a gairebé 2.000 infants de les 29 escoles bressol que l’entitat té a Catalunya i Balears

Tot i que només el 38,4% d’infants catalans van a l’escola entre els 0 als 2 anys (atès que l’escolarització no és obligatòria en aquesta etapa), des de la Fundació Pere Tarrés es considera que aquesta és bàsica per al creixement i per al desenvolupament dels nens i de les nenes. Així ho reconeixen també els experts i el mateix Ministeri d’Educació que està treballant en l’esborrany d’un decret d’Educació Infantil que inclourà l’ensenyament de 0 a 3 per reconèixer i potenciar la funció educativa de les escoles bressol, reduïda històricament a la cura dels infants. A més, en una època marcada per les restriccions de la covid, l’escola bressol es converteix en un dels pocs espais on els infants poden conviure i compartir amb altres persones de la seva edat i més enllà del nucli familiar.

Un model inclusiu i un espai de convivència en context de pandèmia

La Fundació Pere Tarrés compta amb un model inclusiu que no només garanteixi l’educació de tots els infants, sinó també la convivència entre aquests acord la diversitat i les necessitats específiques de cada una de les famílies. En aquest sentit, el model d’escola bressol inclusiva parteix d’una mirada integral de l’infant i les seves circumstàncies.

D’altra banda, l’entitat considera que l’essència de les escoles bressol és acollir tant a les famílies com els seus infants. Per aquest motiu, els nens i nenes han de sentir-se com a casa i, per tant, requereixen un procés d’adaptació i familiarització amb l’espai. En aquest sentit, es demana que les famílies també siguin partícips i s’impliquin en el procés acompanyament a l’infant en aquest primer contacte.

De fet, segons les mesures anunciades la setmana passada pel Govern de la Generalitat, aquest nou curs les famílies podran entrar als centres i fer l’adaptació, malgrat mantenir totes les mesures sanitàries. I és que torna a ser un curs en context de pandèmia. Per això, s’adoptaran les mesures pertinents per evitar la propagació de la covid com els grups estables per facilitar la traçabilitat de possibles casos, la intensificació de la neteja dels espais comuns i les instal·lacions, així com s’extremaran les mesures higièniques dels nens i de les nenes. Aquest curs s’eliminen mesures com haver de mesurar la temperatura a l’entrada del centre.

Més de 25 anys d’experiència en el sector

La Fundació Pere Tarrés compta amb més de 25 anys d’experiència de gestió d’escoles bressol, així com un equip de professionals titulats en magisteri, educació infantil, pedagogia i treball social. A més, són persones apassionades de la petita infància i, per tant, estan en constant formació i permanent millora de la pràctica educativa.

Així mateix, la Fundació Pere Tarrés és l’entitat de referència del sector educatiu i, per això, la seva experiència es fa palesa en diversos punts tant de Catalunya com de les Illes Balears.

Com a novetat, la Fundació Pere Tarrés també oferirà suport psicopedagògic a les escoles bressol d’Esplugues de Llobregat i de Palau-Solità i Plegamans.

Aquest curs 21-22, la Fundació Pere Tarrés gestiona les escoles bressol municipals de Torelló, Dosrius, Santa Perpètua de la Moguda, Tordera, Arenys de Mar, Esplugues, Santa Maria de Palau-Tordera, La Llagosta, Llinars del Vallès, Cardedeu, Sant Joan Despí, Montcada i Reixac, Santpedor, St Llorenç de Cardassar (Mallorca), Manresa, Igualada, El Perelló, Esplugues de Llobregat, Vallgorguina, Castellvell del Camp.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.