(Universitat Abat Oliba CEU) Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, la Universitat Abat Oliba CEU ha inaugurat l'exposició 'Dones Inspiradores'. Es tracta d'un recorregut fotogràfic i biogràfic per la vida de trenta-dues dones la contribució de les quals en els seus respectius àmbits representa una inspiració per a les generacions presents.
Així, entre aquesta selecció de dones inspiradores, estan representades figures nacionals i d'altres països. Entre les personalitats destacades estan Mary Shelley, Ada Lovelace, Concepción Arenal, Caterina Albert, Rosalind Franklin, Santa Teresa de Jesús o Ana María Matute.
De cadascuna de les trenta-dues dones seleccionades, hi ha una informació consistent en una fotografia i una breu relació sobre la seva biografia i la transcendència de la seva contribució a la societat. Escriptores, científiques, esportistes, religioses, pensadores, juristes, periodistes o polítiques, els perfils són molt diversos, però totes elles comparteixen "el fet d'haver treballat per millorar en els seus respectius àmbits i el compromís amb els drets de les persones". Així ho assenyala la Comissió d'Igualtat de la UAO CEU, que és l'organitzadora de l'exposició.
No és l'única activitat de la UAO CEU dedicada a la contribució de les dones a la història de la Humanitat. El passat 2 de març, va començar la segona edició del cicle 'Dones protagonistes del segle XX. Testimoniatges per al segle XXI'.
A més, la mateixa Comissió d'Igualtat de la UAO CEU té prevista la celebració del col·loqui 'Dones davant el totalitarisme', que tindrà lloc el 19 d'abril. En el context del 75 aniversari dels Judicis de Nuremberg, s'enfocarà la mirada en quatre dones que van aconseguir fer front a l'holocaust jueu: Sophie Scöll, Etty Hillesum, Edith Stein i Hanna Arendt.